Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα η Ρούμπιν!


Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με νίκη την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς να δυσκολευτούν απέναντι στον Πανιώνιο.
Το 2-0 με τα γκολ των Μακούν και Ντιόγκο έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό που τον έφεραν ξανά στο μείον δύο από την κορυφή και αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης τα βλέμματα όλων στρέφονται στον επαναληπτικό με την Ρούμπιν.
Ο Καμερουνέζος άσος έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο 41' μετά από φάουλ του Φουστέρ και ο Ντιόγκο μετά από ασίστ του ίδιου παίκτη, έκανε το 2-0 πάλι με κεφαλιά.
Ο Ολυμπιακός μ' αυτή τη νίκη διατήρησε το αήττητο στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχοντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα.
Πιο δυνατά οι «ερυθρόλευκοι»...
Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε από την αρχή της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.
Μετά από το πρώτο τέταρτο που δεν είχε σημειώθει καμία μεγάλη ευκαιρία η πρώτη ήρθε στο 17' για τους "ερυθρόλευκους". Ο Μακούν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Σιδεράκη, αλλά η κεφαλιά που έπιασε έφυγε άουτ.
Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ σε κομβικό σημείο λίγο πριν την συμπλήρωση των 45'.
Πιο συγκεκριμένα στο 41΄, ο Μακούν, αφού είχε προειδοποιήσει νωρίτερα, πάλι με κεφαλιά σημάδεψε σωστά κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα (1-0), μετά από φάουλ του Χολέμπας.
Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος δεν απείλησε καθόλου επιθετικά, καθώς ο στόχος των "κυανέρυθρων" ήταν προφανής από το ξεκίνημα, να μη δεχτούν γκολ.
...με το μυαλό στην Ρούμπιν
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος έκανε την πρώτη του ευκαιρία, όταν το σουτ του Ρόκα πέρασε λίγο άουτ στο 48'.
Στο 50΄, όμως, οι λίγες ελπίδες των "κυανέρυθρων" να ξαναμπούν στο παιχνίδι τελείωσαν.
Ο Χολέμπας γύρισε την μπάλα και αφού αυτή κόντραρε στην άμυνα του Πανιωνίου ήρθε από ψηλά στον Ντιόγκο με τον Βραζιλιάνο να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 2-0.
Ο Πανιώνιος έχασε μία ακόμα ευκαιρία με το πλασέ του Ντιμπαλά να διώχνει σωτήρια ο Μέγιερι και μέχρι το τέλος οι "ερυθρόλευκοι" δεν απειλήθηκαν ξανά.
Ο ρυθμός έπεσε και στο μυαλό όλων υπήρχε ο επαναληπτικός με την Ρούμπιν, μετά το ελπιδοφόρο 0-1 στην Μόσχα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (71΄ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν (84΄ Φετφατζίδης), Καζίμ Ρίτσαρντς, Ντιόγο (80΄ Τζιμπούρ)
Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνες (63΄ Ντιμπαλά), Πιερ, Ρόκας, Ρόβας, Όμο, Κουλουχέρης (46΄ Αυλωνίτης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (77΄ Ντούνης), Σκέμπρι
Δείτε τα Highlights της αναμέτρησης:


Πηγή "woop"