Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Του 'παν «όΧι» τα... δοκάρια!


Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη, στο γήπεδο της Τούμπας.
Οι γηπεδούχοι δικαιούνται να τα βάζουν με την τύχη τους, καθώς δύο φορές σημάδεψαν τα δοκάρια του Αρη, με τον Γεωργιάδη στο 50΄ και τον Αθανασιάδη στο 79΄.
Πλέον ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για να υποδεχθεί την Ουντινέζε στον επαναληπτικό του 0-0 του "Φρίουλι" για τους "32" του Europa League.
Το ντέρμπι είχε εξαιρετικό ρυθμό, αρκετές φάσεις και σίγουρα αδικείται από το "λευκό" 0-0.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, καθώς κατάφερε παρά την απουσία του Φωτάκη, να "πάρει" το κέντρο, ενώ επιθετικά καταλυτική ήταν η παρουσία του Απόστολου Γιάννου και άριστη η συνεργασία του με τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.
Ετσι, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 27΄, το 29΄ και το 45΄ αλλά οι παίκτες του υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους στο 50΄ όταν ο Γιάννου πέρασε έξοχα τη μπάλα στον Γεωργιάδη κι αυτός προσπάθησε να "τελειώσει" ιδανικά τη φάση, όμως είδε τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.
Ο Αρης από την πλευρά του είχε να αντιπαραθέσει μία ωραία ατομική ενέργεια του Καστίγιο που άδειασε τον Τσιρίλο στο 20΄, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Κρέσιτς κι ένα φάουλ-σήμα κατατεθέν του Ντάρσι Νέτο στο 64΄ που "πάγωσε" την Τούμπα, μέχρι να καταλάβουν οι 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ ότι η μπάλα βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 79΄ ο Στέφανος Αθανασιάδης έφυγε εντελώς μόνος μετά από ασίστ του Πάμπλο Γκαρσία, πλάσαρε ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε τον Βελλίδη και είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό (αυτή τη φορά) δοκάρι του γκολκίπερ του Αρη.
Οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη και σίγουρα το 0-0 συνιστά απόλυτη επιτυχία για τους "κίτρινους", όχι μόνο λόγω της πίεσης που δέχθηκαν, αλλά και για το γεγονός ότι έχασαν μέσα σε 20 λεπτά δύο επιθετικούς -τον Καστίγιο και τον Γιαννιώτα- από τραυματισμούς.
Κίτρινες: Γκαρσία, Αθανασιάδης, Κρέσιτς - Λαζαρίδης, Καζναφέρης, Φατί, Τριανταφυλλάκος
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70΄ Νιμανί), Γιάννου (80΄ Παπάζογλου), Αθανασιάδης.
Άρης (Μανουέλ Μασάντο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Καζναφέρης (50΄ Γιαννιώτας, 78΄λ.τρ. Τριανταφυλλάκος), Φατί, Παπαζαχαρίας, Ούμπιντες, Ακόστα, Καστίγιο (57΄ λ.τρ. Καπετάνος).