Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Λύμπε» από τα παλιά...


Τη δεύτερη συνεχή νίκη της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος σημείωσε η ΑΕΚ, επικρατώντας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ με 3-2 (50' Κάρλος, 54', 62' Λυμπερόπουλος - 20' Επστάιν, 68' Τόμας).
Η Ένωση έφτασε στους έξι βαθμούς και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που θα αναμετρηθούν αργότερα στην Τούμπα. Για τον Ατρόμητο, ήταν η πρώτη ήττα στα πλέι οφ.
Σαν το παλιό καλό κρασί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που ανέλαβε τα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά όταν η ΑΕΚ έδειχνε παραδομένη στις ορέξεις του πολύ καλού στο πρώτο ημίχρονο Ατρόμητου.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε από το 20' με τον Επστάιν και ενώ νωρίτερα είχε χάσει δύο καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου. Ο Ατρόμητος, που ήταν κυρίαρχος, θα μπορούσε να αποσυρθεί στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα, ωστόσο Καραμάνος και Μήτρογλου δεν νίκησαν τον Κωνσταντόπουλο από θέση τετ α τετ στο 34' και στο 45'.
Στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η είσοδος του Χοσέ Κάρλος, που έβγαλε την ΑΕΚ με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην επίθεση.
Η ανατροπή της ΑΕΚ διήρκεσε δώδεκα λεπτά, με τον ισπανό να κάνει την αρχή στο 50' και στη συνέχεια να παίρνει τη σκυτάλη ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Ελλληνας διεθνής αρχικά έδωσε προβάδισμα στο 55' και στο 62' έγραψε το 3-1 με σουτ κεραυνό, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιτάνζ.
Η αντίδραση του Ατρόμητου ήρθε στο 68' με καρφωτή κεφαλιά του Τόμας, που μείωσε και προσωρινά έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Στο 79΄ ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά το «άψυχο» σουτ που έκανε εξουδετέρωσε ο Κωνσταντόπουλος, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα με τον Ελληνα επιθετικό να αποδεικνύεται σε μοιραίο παίκτη και την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές (46΄ Χοσέ Κάρλος), Μανωλάς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου (46΄ Κλωναρίδης), Φούντας (56΄ Γεωργέας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας (63΄ Πίτου Γκαρσία), Τόμας, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Νάστος, Σφακιανάκης (73΄ Αναστασάκος), Καραμάνος (54΄ Μπάλλας), Δημούτσος, Μήτρογλου.