Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Φωτιές σε Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα


Σε εξέλιξη βρίσκονται πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική φωτιά ξέσπασε στις 18.00 στο Κίτσι Κορωπίου κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις, χωρίς να απειλούνται άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο λίγο μετά τις 19:00.
Επίσης, λίγο μετά τις 17.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Ψαθόπυργο Αχαΐας κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους. 

 Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και τρία αεροσκάφη. Την ίδια ώρα περίπου ξέσπασε φωτιά στο Θούριο Βοιωτίας όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και δυο αεροσκάφη και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 20:00.
Νωρίτερα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις Βολίμες Ζακύνθου στη θέση Μακρύς Γιαλός. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της παίρνουν μέρος 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ λίγο μετά τις 19:00 οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη είναι φωτιά και στη περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και ένα αεροσκάφος καθώς επίσης και στο λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στο μεταξύ, στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας, απέναντι από το λιμάνι, στο σημείο όπου υπήρχαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες τα παραπήγματα των λαθρομεταναστών και τα οποία είχαν κατεδαφιστεί μετά την
απομάκρυνσή τους.

Εκτός από την Πυροσβεστική της Θεσπρωτίας και ένα αεροπλάνο, προωθούνται δυνάμεις πυρόσβεσης και από τα Γιάννινα. Όμως, αυτές δεν επαρκούν, γιατί στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς: στην Καστρίτσα, το
Ορεινό και Αργυροχώρι Πωγωνίου και στην Κακαβιά. Η τελευταία, που από χθες έκαιγε σε αλβανικό έδαφος, πέρασε και στο ελληνικό.

Για τη φωτιά της Ηγουμενίτσας, ζητήθηκε η ενίσχυση των υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού και από τη Θεσσαλονίκη.