Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Άγριο ξύλο στους Αγανακτισμένους της Ισπανίας

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην διάρκεια της χθεσινής νύκτας σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη. Οι διαδηλωτές, που ανήκουν στο λεγόμενο κίνημα 15-M απαιτούν αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.

Η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών αργά το βράδυ της Πέμπτης. Δεκατρείς διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ουδείς εξ αυτών βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί είπαν ότι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές αντέτειναν πως δεν έκαναν τίποτε για να προκαλέσουν την αστυνομία. Οι διαδηλωτές αξίωναν να τους επιτραπεί να μπουν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους έχει απαγορεύσει την πρόσβαση από την Τρίτη. Έκτοτε σημειώνονται συνεχείς διαδηλώσεις, με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν σε πορείες και να προσπαθούν να φθάσουν στην πλατεία

Η Πουέρτα δελ Σολ αποτελεί σύμβολο του κινήματος, εκατοντάδες μέλη του οποίου είχαν κατασκηνώσει σε αυτή ως τα μέσα του Ιουνίου. Μερικές δεκάδες διαδηλωτές, που παρέμεναν εκεί, απομακρύνθηκαν από αστυνομικούς την Τρίτη. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε ένα στοιχείο που αναζωπύρωσε τις κινητοποιήσεις.

Και ενώ οι «Indignados» της Ισπανίας ξυλοφορτόθηκαν, οι δικοί μας Αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να βγουν ξανά στους δρόμους το Σάββατο.

Η Λαική Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, αποφάσισε να πραγματοποιήσει πορεία επαγρύπνησης, το Σάββατο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η πορεία θα ξεκινήσει απο το σημείο συνάντησης που είναι η Πλατεία Συντάγματος, θα περάσει απο Μοναστηράκι, Ψυρρή, με κατάληξη στο Γκάζι στη κεντρική πλατεία.

«Η πορεία έχει ως σκοπό να δείξει σε όλους οτι είμαστε εδώ, θα παραμείνουμε και τους καλούμε όλους μαζί μας.
Απαντάμε στην τρομοκρατία και την καταστολή του κράτους με μαζικότητα και κυρίως μα αποφασιστικότητα.
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι.





Πηγή Πρώτο Θέμα


Πηγή Πρώτο Θέμα