Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. και ο λογιστής κατηγορούνται και για απάτη


Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας και ενός λογιστή που βρέθηκαν να κατέχουν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που πρώτο το pamepreveza.gr δημοσίευσε.
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία, ο 38χρονος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Πρέβεζας το μεσημέρι της Τετάρτης ότι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας απαίτησε μέσω του λογιστή του, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, προκειμένου να διαγραφεί οφειλόμενο από τη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας πρόστιμο, ύψους εννέα χιλιάδων τριακοσίων 9.300 ευρώ.
Ο 38χρονος παρέδωσε το ποσό των 400ων ευρώ στον λογιστή του ο οποίος στην συνέχεια πήγε στην Δ.Ο.Υ.. Εκεί όμως βρίσκονταν αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά την κάθε κίνηση.
Κατά την σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 58χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. βρέθηκε το πόσο των 200ων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ τα υπόλοιπα επίσης προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200ων ευρώ είχε κατατεθεί στο Δημόσιο Ταμείο από τον 38χρονο λογιστή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο διπλότυπα είσπραξης της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, στα οποία αναγράφονταν το χρηματικό ποσό των 194,56 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες εξαπάτησαν τον 38χρονο λέγοντας του ψέματα ότι του είχε επιβληθεί πρόστιμο αξίας 9.300 ευρώ, ώστε αυτός να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ ως αντίτιμο για την ακύρωση του.
Και οι δύο θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πρέβεζας.