Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Windows 8: Το PC σου θα ανοίγει σε δεύτερα

Εάν ανήκεις κι εσύ στα άτομα που ανοίγουν τον υπολογιστή τους και περιμένουν όχι και τόσο υπομονετικά να περάσουν εκείνα τα λεπτά- αιώνες μέχρι να αντικρύσουν την οθόνη έναρξης, τότε έχε υπόψη σου ότι αυτό θα αποτελεί σύντομα προϊστορία.
Όπως αποκάλυψε η Microsoft, τα νέα Windows 8 θα χρησιμοποιούν ένα καινούριο υβριδικό σύστημα, χάρη στο οποίο δε θα χρειάζονται παρά μόλις 8 με 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα πατάς το κουμπάκι για ανοίξει ο υπολογιστής μέχρι να είσαι σε θέση να το χειριστείς.
Η ελάττωση του χρόνου εκκίνησηςκρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι τα tablets και τα smartphones που έχουν κατακλύσει την αγορά ανοίγουν στο άψε σβήσε, κάνοντας τον υπολογιστή να φαντάζει ο φτωχός συγγενής.
Ακόμη περισσότερο, έρευνες έδειξαν ότι οι χρήστες προτιμούν να κλείνουν εντελώςτο μηχάνημα παρά να το αφήνουν να πέφτει σε κατάσταση αναμονής ή αδρανοποίησης για δύο λόγους: είτε για να κάνουν οικονομία στο ρεύμα είτε γιατί όταν κάθονται ξανά να δουλέψουν, διαπιστώνουν διαφορά προς το χειρότερο, όσον αφορά τηνανταπόκριση του υπολογιστή στις διάφορες εντολές που του δίνουν.
Για να ικανοποιήσει, λοιπόν, η Microsoft και τις δυο κατηγορίες χρηστών αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο, ο οποίος, βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πιθανό να ποικίλλει ανάλογα με τον επεξεργαστή, τη μνήμη RAM και το μέγεθος του σκληρού δίσκου του κάθε μοντέλου, με τα παλαιότερης τεχνολογίας να χρειάζονται ελαφρώς πιο πολλά δευτερόλεπτα.
Πάντως, η Microsoft πραγματοποίησε δοκιμές σε περισσότερα από τριάντα μοντέλα και τα 20 δευτερόλεπτα αποδείχθηκαν το πιο "αργό" άνοιγμα που και πάλι ήταν σαφώς ελαττωμένο με τα 70 δευτερόλεπτα που απαιτούνταν έως τώρα.