Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μπαλοθιές με Μάντζιο!


Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας επί της ΑΕΚ με 3-1. Οι Κρητικοί είχαν καλύτερη απόδοση στο ματς, και με τους Βαγγέλη Μάντζιο και τον Σουμπίνιο σε μεγάλη μέρα πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και έχοντας πολλούς παίκτες σε κακό... φεγγάρι δεν γλύτωσε την ήττα.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Μάντζιο στο 12' και ο Σουμπίνιο στο 50' έκανε το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπέλεκ μείωσε σε 2-1 όμως ο Μάντζιος χτύπησε ξανά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Η άσχημη εικόνα της ΑΕΚ δεν δείχνει να φτιάχνει με τον Νίκο Κωστένογλου να μην έχει τελικά το "μαγικό ραβδάκι". Ο ΟΦΗ όμως δείχνει ότι βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, και τα πάει όλο και καλύτερα.
Η έλλειψη ενός καλού επιθετικού φαίνεται πως στοιχίζει στην ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Από την άλλη ο ΟΦΗ έχοντας τον Βαγγέλη Μάντζιο σε καλή μέρα, φαίνεται πως έχει βρει τον "Killer" που έψαχνε. Εκπληκτικός ήταν και ο Σουμπίνιο για άλλη μια φορά.
Ο αγώνας
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις πρώτες ευκαιρίες στον αγώνα με τον Λεονάρντο να σουτάρει από μακριά, μία στο 2' και άλλη μία στο 6' ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ.
Ο Φώτης Παπουλής έδωσε στον Βαγγέλη Μάντζιο ο οποίος με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και νίκησε τον Αραμπατζή ανοίγοντας το σκορ για τους Κρητικούς.
Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε γκολ το οποίο της ακυρώθηκε. Ο Μανωλάς που έκανε την κεφαλιά πάσα στον Σιαλμά ήταν οφσάιντ και όχι ο Σιαλμάς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απόφαση για το γκολ ήταν σωστή ωστόσο ήταν σε λάθος ποδοσφαιριστή...
Ο ΟΦΗ αφυπνίστηκε και συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα του έδινε σαφές προβάδισμα στον αγώνα. Ο Ρόι Κάρολ ήταν για ένα ακόμα ματς πολύ καλός, ενώ ο Σουμπίνιο που δεν είχε φανεί μέχρι το 22' έκανε αργότερα το "θαύμα" του.
Και οι δύο ομάδες ήταν δραστήριες, με τον Λεονάρντο να συνεχίζει τα μακρινά σουτ ενώ λίγο πριν το 30' το ματς διεκόπη λόγω υβριστικών πανό και συνθημάτων.
Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά για να συνεχίσει το ματς ο διαιτητής Στυλιάρας, και η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε μία με τον Χοσέ Κάρλος, και μία με τον Λυμπερόπουλο ωστόσο κανείς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για την Ένωση.
Άναψε τις μηχανές ο ΟΦΗ
Δεν πέρασαν παρά μόλις πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος για τον ΟΦΗ να σκοράρει. Ο Παπουλής έδωσε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Αραμπατζή, και διεύρηνε το προβάδισμα της ομάδας του.
Στο 60ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Λεονάρντο να δίνει στον Μπέλεκ, και εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Ο Λυμπερόπουλος που ακολούθησε με κεφαλιά το σιγούρεψε ωστόσο το τέρμα χρεώθηκε στον 18χρονο επιθετικό.
Η ΑΕΚ πίεσε πολύ για την ισοφάριση με τον Γκερέιρο να δραστηριοποιείται περισσότερο, ωστόσο Βάργκας και Καφές ήταν απογοητευτικοί στον χώρο του κέντρου.
Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πέτυχε το τρίτο τέρμα με τον Βαγγέλη Μάντζιο στο 81'. Ο Έλληνας στράικερ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (73' Ζόρντι Λόπεθ), Σουμπίνιο (84' Καμπάνταης), Παπουλής, Σίσιτς (63' Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας (84' Γκέντσογλου), Καφές, Κάρλος (46' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46' Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος.