Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Πρώτη “καμπάνα” και για Κούγια: Υποβιβάζεται η Παναχαϊκή

Επί μήνες ολόκληρους ο Αλέξης Κούγιας εμφανιζόταν ως σημαιοφόρος της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι δικές του καταθέσεις και “μαρτυρίες” μονοπώλησαν αρκετές υποθέσεις στημένων αγώνων. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν σήμερα (για πρώτη φορά) βαρύς τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Παναχαϊκή. Η πειθαρχική επιτροπή της Football League αποφάσισε να επιβάλλει στην Παναχαϊκή την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (δηλαδή στη Γ' Εθνική) κρίνοντας την πατρινή ομάδα ένοχη για δωροδοκία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Επίσης τιμώρησε με με απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο για πέντε χρόνια τον Αλέξη Κούγια. Στη Γ' Εθνική υποβιβάστηκε και ο Διαγόρας, για δωροδοκία στο ματς με την Ηλιούπολη.



Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η πειθαρχική επιτροπή της  Football League δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση και επιβάλλει σε καθένα από αυτούς:

Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,

Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς : 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο( Π.Σταθάκης)ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβάρας) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια. 
Κούγιας: Ντροπή σας παλιάνθρωποι

Οργισμένη επίθεση και βαρείς χαρακτηρισμούς ("επίορκοι, ανέντιμοι, παλιάνθρωποι") εξαπέλυσε κατά των αθλητικών δικαστών ο Αλέξης Κούγιας με γραπτή του δήλωση, τονίζοντας ότι θα ασκήσει μηνύσεις:

Μετά την έκδοση της αποφάσεως με την οποία υποβιβάσατε την ΠΑΕ Παναχαϊκή λόγω την εντιμότητας και της αξιοπιστίας του πρώην γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης Πέτρου Σταθάκη έχω να κάνω της εξής δήλωση- δέσμευση για εσάς:

Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι που τολμήσατε και θίξατε μετά από 36 χρόνια δικηγορίας την τιμή και την υπόληψη μου και την τιμή και την υπόληψη της ΠΑΕ Παναχαϊκή και των 500.000 Αχαιών θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθείτε παραδειγματικά.

Θα στραφώ εναντίον σας τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο. Εάν δεν μπορείτε να με αποζημιώσετε για την προσβολή της προσωπικότητας μου, εάν μπορώ θα σας πάρω και το σπίτι.

Η ανεντιμότητα σας και η αγωνία σας ήταν τέτοια που μετατρέψατε τον εύκολο εντός έδρας αγώνα της ΠΑΕ Παναχαϊκή με την ΠΑΕ Πλατανιάς σε δύσκολο εκτός έδρας ματς λόγω της ελλείψεως επιχειρημάτων.

Ντροπή σας παλιάνθρωποι.
Θα τα πούμε στα δικαστήρια.
Υπάρχουν εκτός από εσάς και άλλου είδους δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι.

Και ένα μήνυμα προς τον Θανάση και τον Τάσο Κανελλόπουλο:
Τώρα αρχίζουμε".