Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αλώβητος «πάνθηρας» στα Γιάννενα


Η 28χρονη παράδοση που θέλει τον ΠΑΣ να αδυνατεί να φτάσει στη νίκη κόντρα Πανιώνιο στους Ζωσιμάδες διατηρήθηκε και αυτή τη φορά… Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Νεοσμυρνιώτες να… δραπετεύουν με τον βαθμό και παρότι αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Ξέμειναν από… ενέργεια… Τόσο ο ΠΑΣ, όσο και ο Πανιώνιος δυσκολεύτηκαν να βρουν τον ρυθμό των προηγούμενων αγώνων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα λάθη να αυξάνονται και οι καλές στιγμές να είναι ελάχιστες. Πάντως και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει κάποιο γκολ αλλά ούτε η… θεά τύχη τους έκανε τη χάρη.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν έπειτα από απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπεσέρα, ο Κεϊτά έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 25' καταγράφηκε η επόμενη ευκαιρία και πάλι για τον ΠΑΣ όμως ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Πανιωνίου να απειλήσει με κεφαλιά του Σιόβα, όμως έσωσε την τελευταία στιγμή το… πόδι του Κώτσιου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ριέρα θέλησε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε ο Σιόβας όμως και πάλι… αστόχησε.

Λίγο πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν με τον Ομο να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ζαχαριάδη, στο 40', για χτύπημα εκτός φάσης στον Κεϊτά. Πάντως, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να μπαίνει υπερδραστήριος στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σε φόρμα τον Γεωργίου… Στο 48', ο τελευταίος γύρισε ωραία στον Ντε Βισέντι αλλά ο Κουμορτζί δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την προσπάθεια, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Μπεσέρα δεν αιφνιδίασε τον Ελευθερόπουλο.

Στο 51' οι Νεοσμυρνιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πέσιμο του Πετκάκη, όμως ο Κώτσιος δεν φάνηκε να τον έχει ακουμπήσει και ο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 62', ο Σιόβας δεν κατάφερε να νικήσει τον Κηπουρό με την… συμβολή και του Τζημόπουλου, ενώ… άδοξα έληξε και η προσπάθεια με σουτ του Βάντερσον στο 75'.

Ο ΠΑΣ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μάταια καθώς δεν κατάφερε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα του Τάκη Λεμονή. Οσο για την αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων, ελάχιστα φάνηκε…
Στο 87', ο Σιόβας ξανά-έχασε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον Κηπουρό, ενώ στο 89' το σουτ του Μαμαντού Μπαγκαγιόκο κατέληξε άουτ.
Κάπως έτσι το ματς έφτασε στο τέλος του, με τον Πανιώνιο να φεύγει με τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας, διατηρώντας την 28χρονη παράδοση. Οσο για τους γηπεδούχους, σίγουρα ο Ντεμόλ θα έχει σημειώσει αρκετές παρατηρήσεις προς τους ποδοσφαιριστές τους που έδειξαν να μένουν από… ενέργεια, σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους.

ΣΚΟΡΕΡΣ:-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουνδουλάκης, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Κούκι, Σιόβας, Σάμαρης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Όμο (40' απευθ.)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Λίλα, Κεϊτά (64΄Μπαγκαγιόκο), Τζημόπουλος, , Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (83΄ Τζάνης), Μπεσέρα (64΄Ζαϊρί), Μπακαγιόκο
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Ρόκας, Κουμορτζί, Σιόβας, Γουνδουλάκης (65΄ Σάμαρης), Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Κούτσι (90΄ Αυλωνίτης) Ριέρα (83΄Σκέμπρι)