Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γυμνή blogger προκαλεί σάλο στην Αίγυπτο

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αίγυπτο η ακτιβίστρια Magda Aliaa Elmahdy, η οποία iδημοσίευσε στο blog της και μοιράστηκε μέσω Facebook και Twitter, μια ολόγυμνη φωτογραφία της, σε μια πράξη πολιτικής έκφρασης.

Η 20χρονη, η οποία είναι φοιτήτρια στοΑμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, ανέφερε ότι τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες στο σπίτι των γονιών της.

Το ιστολόγιο της Magda Aliaa Elmahdy έχει κι άλλες γυμνές φωτογραφίες (όχι δικές της) έχοντας προκαλέσει σάλο στην Αίγυπτο. Η φοιτήτρια προχώρησε στην κίνηση αυτή για να εκφράσει την ανησυχία της για το ότι μετά την πτώση τουΜουμπάρακ, η ανάληψη εξουσιών από ισλαμιστικές και συντηρητικές ομάδες, είναι πολύ πιθανό να περιορίσει τα δικαιώματα των γυναικών.

Σε μία φωτογραφία, όπου έχει τοποθετήσει εις τριπλούν τη γυμνή εικόνα της, καλύπτοντας με κίτρινα ορθογώνια τα μάτια, το στόμα και το επίμαχο σημείο της, τονίζει ότι τα ορθογώνια αυτά συμβολίζουν την "λογοκρισία της γνώσης, της έκφρασης και της σεξουαλικότητας" στην Αίγυπτο....


Όπως είναι φυσιολογικό, οι φωτογραφίες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού για παράδειγμα, μόνο στο Twitter, τις έχουν δει 133.000 άτομα.

Πηγή: Washington Post           Nooz.gr                          το ιστολογιο της της Magda Aliaa Elmahdy εδω:مذكرات ثائرة       

Πηγή "Όστρια"