Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τι θα γίνει σήμερα το βράδυ; Αλλη μια οπερέτα virtual reality!

Γιώργος Αδαλής 


Σε μερικές ώρες θα γίνει στη βουλή η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου!

Από την μέρα που ξέσπασε η κρίση με το δημοψήφισμα, ακούσαμε διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «αποστασιοποιούνται» να διαχωρίζουν τη θέση τους ή ακόμη και να κατακεραυνώνουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Με την δεδηλωμένη ισχνή, με μόλις 152 από 160 βουλευτές πουεξέλεξε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, η διακυβέρνηση της χώρας φαντάζει ιλαροτραγωδία !

Προσωπική μου άποψη είναι ότι σήμερα ο Παπανδρέου θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης!

Όχι για κάποιο σπουδαίο λόγο, αλλά πολύ απλά διότι στο ΠΑΣΟΚ έχει στερέψει από ηγετικές προσωπικότητες και σφύζει από σχολιαρόπαιδα και ντίβες των Προαστίων, που τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί σήμερα το βράδυ να χάσουν όλα τα … βουλευτικά τους προνόμια!

Μέσα σ αυτό το πολιτικό αλαλούμ , κάποιοι θα φροντίσουν να πουν ότι «το κάναμε αυτό, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε δυο-τρεις μέρες» θα εγκαταλείψει την εξουσία ο ΓΑΠ.

Προσωπικά, ακόμη και αν πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία, τούτος ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να την τηρήσει και θα παραμείνει στην εξουσία!

Πιστεύω δηλαδή ότι δεν έχει πρόβλημα ακόμη και να «δουλέψει» την κοινοβουλευτική του ομάδα! Όχι μόνο την Αντιπολίτευση!

Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο!

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, ξεχάσαμε και την γενεσιουργό αιτία του προβλήματος!

Και το πρόβλημα πλέον είναι ότι όλη η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ!

Ήδη έχω αρχίσει και αναζητώ τα δέκα άρθρα με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα που είχα γράψει στο site www.adalis.gr, στα οποία έλεγα ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή! Ανεξάρτητα αν θα συμβεί ή όχι!

Κάποιοι λοιπόν μπερδεύτηκαν και μου καταλόγισαν κινδυνολογία!
Προσωπικά, ήμουν πάντα υπέρ του Ευρώ!

Δυστυχώς, όμως, από τον Μάρτιο του 2010 είχα προειδοποιήσει ότι μόλις επανατοποθετηθούν οι παίχτες σε ασφαλέστερα επίπεδα θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ !

Και φυσικά δεν με άκουσε κανείς, διότι δεν βόλευε – προφανώς- κανέναν!

Σήμερα, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, η χώρα συζητά αν θα παραμείνει ο Γιωργάκης στην καρέκλα ή θα βάλουν κάποιον άλλο να καθίσει!

Αισθάνομαι ντροπή, όταν σε τούτη εδώ τη χώρα, αποκρύπτουμε τα πραγματικά προβλήματα και αναδεικνύουμε τα προβλήματα του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού, όποιος κι αν είναι αυτός!


Φτάνει πια με την εικονική πραγματικότητα!

Δεν είναι το πρόβλημα της χώρα μας ο ΓΑΠ και το πάθος του με την εξουσία! Ούτε η επιθυμία του Σαμαρά να Κυβερνήσει!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, ούτε ένα –έστω υποτυπώδες- σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος! Και ακόμη χειρότερα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, δεν έχει κατανοήσει ακόμη, ΠΟΥ βρίσκεται το πρόβλημα!

Πηγή