Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Έδειξε χαρακτήρα στην Πλατεία!


Δείχνοντας χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από την Πλατεία, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-2 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.
Αν και χωρίς τον κλινήρη Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, οι πράσινοι δεν ήπιαν... θάλασσα μετά το γκολ του Σκέμπρι μόλις στο 8' και με τους Λέτο στο 62' και Κατσουράνη στο 74' έφτασαν στο "τρίποντο" και άφησαν πίσω τους την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Άρη μια εβδομάδα πριν στο "Κλ. Βικελίδης".
Αυτή ήταν η 4η νίκη του "τριφυλλιού" στις πέντε τελευταίες εξορμήσεις του στην Πλατεία και πλέον το καλό κλίμα και τα χαμόγελα επανήλθαν στην Παιανία, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που "καιγόταν" για βαθμούς.

Ο αγώνας
Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" επέλεξε τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια στην 4άδα της άμυνας, με τους Σάμαρης, Κουμορτζί και Σκέμπρι στην μεσαία γραμμή και τους Γουνδουλάκη, Ρόκα πιο μπροστά με  τον Κούτσι προωθημένο.
Για τον Παναθηναϊκό, ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια με τον Μαρίνο στο δεξί άκρο και τον Σπυρόπουλο αριστερά. "Δίδυμο" στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μπουμσόνγκ με τον Καντέ. Αμυντικά χαφ οι Σιμάο και Κατσουράνης με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και επιθετικό δίδυμο στο 4-4-2 τους Κλέιτον και Λέτο.

Καλύτερα ξεκίνησε ο Πανιώνιος...
Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα στο 9' ο Πανιώνιος μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Μαλτέζο, Σκέμπρι. Ο άσος των γηπεδούχων, εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απέκρουση του Καπίνο στην κεφαλιά του Κούτσι και με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός για την ομάδα της Πλατείας απέναντι στο "τριφύλλι", που μπήκε μουδιασμένα στο ματς...
Οι παίκτες του Ζοσέ Γκόμες μετά το πρώτο 15λεπτο ισορρόπησαν τον ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 18' ο Κουίνσι να σουτάρει δυνατά και ο Σιόβας σωτήρια σχεδόν πάνω στην γραμμή να απομακρύνει. Εν συνεχεία πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ελευθερόπουλος που σε δύο δυνατά σουτ των Λέτο (21') και Ζέκα (27'), κράτησε το μηδέν.
Ο τεχνικός των "πράσινων", Ζόσε Γκόμες, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει λύσεις και να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει, από το 35' είχε δώσει εντολή στους Μαυρία και Ρούντολφ να κάνουν προθέρμανση, ώστε να περάσουν στην επανάληψη. Ένα φάουλ του Κατσουράνη στο 42' δεν ανησύχησε τον "Ελέ" και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος...
Οι πράσινοι θέλησαν από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν και ευτύχησαν να το καταφέρουν στο 61' από την άσπρη βούλα του πέναλτι με τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Σεμπάστιαν Λέτο.
Στο 61', ο Λέτο σε μια ατομική προσπάθεια ανατράπηκε από τον Κβιρκβέλια με τον Κωνσταντινέα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία, από την άλλη έπεσε ο Ελευθερόπουλος και το 1-1 ήταν γεγονός, με τον Λέτο να φτάνει τα 12 γκολ φέτος, τα πέντε εκ των οποίων με πέναλτι.
Στο 70' μετά από αντικείμενα (βαρελότα) που έπεφταν προς τον επόπτη Τάτση, τον οποίο θεωρούσαν υπαίτιο για την υπόδειξη στον Κωνσταντινέα της φάσης του πέναλτι, υπήρξε δίλεπτη διακοπή με τις συστάσεις από τους ανθρώπους της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ για καλύτερη συμπεριφορά.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ρούντολφ έκανε πάσα στον Κατσουράνη εκείνος έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή και στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν τα κατάφεραν με την κόντρα στον Τσότσαλιτς να οδεύει προς τα δίχτυα με τον Ελευθερόπουλο με υπερπροσπάθεια να διώχνει πάνω σχεδόν στην γραμμή και ο Κατσουράνης από διαγώνια θέση με πλασε έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ελληνα πορτιέρο που αποχώρησε τραυματίας (και την θέση του πήρε ο Σιδεράκης).
Μέχρι τη λήξη του αγώνα σημειώθηκαν κάποιες καλές φάσεις και από τις δυο ομάδες, με κυριότερες το τετ ατ τετ τπυ Ρούντολφ στο 87' και το σουτ του Ζέκα στο 89', το οποίο επίσης δεν βρήκε στόχο. Πάντως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να κοιτάζει πλέον τα επόμενα παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:


Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος):
 Ελευθερόπουλος (75' Σιδεράκης), Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι, Σάμαρης (79' Κολοβός), Ρόκας, Σκέμπρι, Γουνδουλάκης (65' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Γκόμες, βοηθός Φερέιρα):
 Καπίνο, Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι (72' Ρούντολφ), Λέτο, Κλέιτον 81' Μαυρίας).