Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ… σερί ΑΕΚ


Τι και αν έβγαλε αποστολή ανάγκης;
Τι και αν μέσα στην εβδομάδα ήρθε ακόμα ένας «πονοκέφαλος» με το επεισόδιο Μανωλά και Κωστένογλου;
Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κάνει το σερί της και πλέον έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.
Έτσι, θεωρείται δεδομένο πως η «Ένωση» θα διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League και μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής, καθώς βρίσκεται στο +4 από τον Ολυμπιακό και το +5 από τον Παναθηναϊκό έχοντας βέβαια περισσότερα ματς.
Ο Χουάν Κάρλος στο 15’ έβαλε μπροστά τους «κιτρινόμαυρους», ενώ ο Πάντος με αυτογκόλ στο 52’ διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ μπήκε στο παιχνίδι με το γκολ του Κώτσιου στο 73’, ωστόσο δεν μπόρεσε κάτι παραπάνω.
Ντεμπούτο στον πάγκο του «Αίαντα της Ηπείρου» έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος άφησε την…υπογραφή του στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας έντονους διαλόγους με τον τέταρτο.
Έπαιξε μπάλα παρά τις απουσίες
Το απουσιολόγιο ήταν γεμάτο για τα καλά, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου την ΑΕΚ. Οι απουσίες των τραυματισμένων Λυμπερόπουλου, Δέλλα, Λεονάρντο, Βάργκας, Καφέ, Λαγού και Γκούντγιονσεν αλλά και των Μανωλά (τιμωριμένος), Γκέντσογλου (αποχή) μπήκαν στην άκρη και η ΑΕΚ επικεντρώθηκε στην… δουλειά της
Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έπιασε από τον… λαιμό τον ΠΑΣ, ο οποίος δεν είχε την δυνατότητα να βγει εύκολα από τα καρέ του, καθώς η «Ένωση» είχε εγκατασταθεί σε αυτά. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική, ενώ παράλληλα άλλαζαν την μπάλα με την μία χωρίς να την… βασανίζουν. Αρχικά ο Καράμπελας έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Φεγκρούς.
Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και στο άνετο πλασέ του Κάρλος, οποίος δέχτηκε την μπάλα μετά από κάθετη πάσα του Γεωργέα και απευθείας μπαλιά του Κλωναρίδη και την έστειλε στα δίχτυα.
Τσάμπα… αγχώθηκε
Η παρουσία της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο ενέπνεε μετά από καιρό πλούσια αισιοδοξία για την δουλειά που γίνεται και όλα έδειχναν πως το «τρίποντο» θα ήταν δικό της. Το αυτογκόλ του Τάσου Πάντου στο 52’ μετά από την μπαλιά του Κάρλος διευκόλυνε το έργο της για να έχει ένα ξεκούραστο βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Αντίθετα, όμως οι αλλαγές στο σύστημα (μετατράπηκε σε 4-3-3) και κάποιες δοκιμές από τον Κωστένογλου στο ματς έφεραν το γκολ στον ΠΑΣ και το άγχος στην ΑΕΚ. Ο Κώτσιος χωρίς πρόβλημα μείωσε για τους φιλοξενούμενους, (μετά από κεφαλιά του Μάκου προς τα πίσω που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αραμπατζή) και έβαλε την αγωνία στο ματς.
Παρ’ όλα αυτά, η «Ένωση» κράτησε την ψυχραιμία της στον αγώνα και παράλληλα ο ΠΑΣ δεν έδειχνε να μπορεί το κάτι περισσότερο.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Κοντοές, Μάκος, Γεωργέας, Κλωναρίδης (61’ Κλωναρίδης), Χοσέ Κάρλος (76’ Γκερέιρο), Μπέλεκ, Σιαλμάς (65’ Τσίτας)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λιλά (74’ Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (54’ Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22’ Ανδράλας)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ