Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο βαρυποινίτης Βλαστός κρατάει ομήρους και ζητά να απελευθερωθεί

Θρίλερ στον Κορυδαλλό με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος κρατάει ομήρους τρία άτομα και ζητά την απελευθέρωση του. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί αποτυχημένη  απόπειρα απόδρασης, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς. Όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν επέστρεψαν στο επισκεπτήριο την ώρα που βρισκόταν 25  επισκέπτες.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το όπλο πέρασε στην κατοχή κατά της διάρκεια του επισκεπτηρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί αν οι υπόλοιποι όμηροι είναι υπάλληλοι των φυλακών ή επισκέπτες. Αυτή την ώρα οι αρχές των φυλακών βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον βαρυποινίτη προκειμένου να απελευθερώσει τους ομήρους και να αφήσει το όπλο. 

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πείσουν τον Βλαστό να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους, ενώ ολόκληρη η φυλακή έχει κυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.
 

Στις φυλακές έσπευσε ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών καθώς και ο υφυπουργός δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα φυλακών, Γιώργος Πεταλωτής  

Ο Παναγιώτης Βλαστός, ήταν το  κεντρικό πρόσωπο του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», που φέρεται να τέλεσε και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. 

Πηγή "Πρώτο Θέμα"