Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αποκαλύφθηκε το.. αγανακτισμένο κορίτσι του περιοδικού Time


Είναι η 25χρονη Σάρα Μέισον από το Λος Άντζελες και εργάζεται σε γκαλερί.


Έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν το αμερικανικό περιοδικό παρουσίασε μια ειδικά επεξεργασμένη φωτογραφία της ως το (ανώνυμο) πρόσωπο της χρονιάς που συμβολίζει τους αγώνες των νέων για κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Σάρα Μέισον είναι μέλος του κινήματος "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" και απαθανατίστηκε από το φακό του φωτογράφου Τεντ Σόκι κατά τις πολυήμερες διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε ο επαγγελματίας φωτογράφος, ξεχώρισε την Σάρα Μέισον από το χαρακτηριστικό κίτρινο σκούφο της, το δυνατό βλέμμα της και το ασίγαστο πάθος της.

Το πρόσωπο της ήταν σκεπασμένο με μαντίλι, το οποίο έγραφε το γνωστό σύνθημα των"Αγανακτισμένων", το 99%. Τη διάσημη λήψη που βγήκε ως ένα από τα πιθανά πρόσωπα της χρονιάς του περιοδικού Time, επεξεργάστηκε ο καλλιτέχνης Σέπαρντ Φέιρι.  

Στην αρχή, λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, η 25χρονη, όπως λέει σήμερα, έσπευσε να κρυφτεί, μη γνωρίζοντας τι να κάνει. Γρήγορα όμως ξεπέρασε το αρχικό μούδιασμα, και όταν εντοπίστηκε από τα.. λαγωνικά της αμερικανικής δημοσιογραφίας, μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν να ενταχθεί στους κίνημα «Καταλάβετε το Λος Άντζελες».  

Όπως είπε η ίδια, αποφάσισε να ενταχθεί στο κίνημα διαμαρτυρίας των νέων της Αμερικής, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και στην αποπληρωμή ενός δανείου που είχε λάβει, προκειμένου να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

«Πιστεύω ότι το κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" ανέδειξε το γεγονός πως οι φοιτητές κάνουν μια επένδυση στη μόρφωσή τους και κατόπιν βγαίνουν στον πραγματικό κόσμο και διαπιστώνουν ότι η επένδυση αυτή είναι στην ουσία άχρηστη», τόνισε η Σάρα Μέισον.


Πηγή "pheme"