Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ένα «εκρηκτικό» τετράλεπτο έφτανε!


Xωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, αλλά έχοντας ένα εκπληκτικό τετράλεπτο από το 55' μέχρι το 59', ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε το θέαμα αλλά την ουσία και αυτή έφτανε για να φτάσει στο νικηφόρο 0-2 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.
Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα "απέδρασε" για έκτη φορά σε σύνολο επτά αγώνων από την έδρα της κρητικής ομάδας και έφτασε τους 54 αγώνες, πέντε παραπάνω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος την Κυριακή δοκιμάζεται στον Πειραιά με τον Πανιώνιο.
Ο Σιμάο στο 55' με κεφαλιά και ο Μαυρίας στο 59' με πλασέ ήταν οι σκόρερ των "πρασίνων" και το εντυπωσιακό είναι ότι αμφότεροι έκαναν... σεφτέ στο πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού.
Στον αντίποδα, ο Εργοτέλης έμεινε για έκτο ματς δίχως νίκη και πλέον καλείται η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να βρει στα εναπομείναντα ματς τους βαθμούς που χρειάζεται για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο αγώνας
Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά από τις δυο εστίες και το θέαμα επιεικώς μέτριο. Οι απουσίες των Λέτο και Κουίνσι επηρέασαν τον Παναθηναϊκό στο δημιουργικό κομμάτι, την στιγμή που οι γηπεδούχοι κοιτούσαν πάνω απ' όλα την διατήρηση του μηδέν στα μετόπισθεν.
Ένα καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου λίγο μετά το μισάωρο και μία...υποψία ευκαιρίας με τον Τοτσέ στο 38' να πιάνει το σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή και να κοντράρει η μπάλα στον Χίμπλινγκερ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει μπροστά ο Παναθηναϊκός.
Από την άλλη, ο Εργοτέλης προσπαθούσε στην κόντρα να απειλήσει και κυρίως με τον Καρέλα από τα αριστερά δημιουργούσε κάποια ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Σιμάο, Μαυρίας και τρεις βαθμοί...
Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου μέρους ήταν εμφανώς βελτιωμένος και χρειάστηκε ένα δυνατό διάστημα για να "κλειδώσει" τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Στο 53', οι "πράσινοι" έφτασαν κοντά στο γκολ με το (αδύναμο) σουτ του Κλέιτον μέσα από την περιοχή να μπλοκάρει ο Πίρσον, ενώ δύο λεπτά μετά, από κόρνερ του Κλέιτον, ο Σιμάο με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (0-1), σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα έπειτα από 109 συμμετοχές.
Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 59', όταν από το σουτ του Χριστοδουλόπουλου και την ασθενή επέμβαση του Πίρσον, ο Μαυρίας πήρε το "ριμπάουντ" και δεν δυσκολεύτηκε με το πρώτο γκολ στην καριέρα του να πετύχει το 0-2.
Από εκεί και πέρα, ο Εργοτέλης προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, δεν έκανε κάτι σπουδαίο μπροστά, ενώ ο Παναθηναϊκός έψαξε και τρίτο γκολ κυρίως με τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να... πληγώσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64΄ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80΄ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85΄ Ευαγγέλου), Κουτσιανικούλης.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46΄ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76΄ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70΄ Καραγκούνης).