Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μία γυναίκα νεκρή και δεκάδες εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες στην Ηλεία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, που πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Μία ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. 

Από τις πλημμύρες δεν γλίτωσε ούτε το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, ενώ δεκάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν ακόμα και με βάρκες. 

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση του Νοσοκομείου. Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς θα διακομιστούν ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, όπου βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ. 

Με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει πλημμυρίσει και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στον Πύργο της Ηλείας, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης, που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ στην πόλη έχουν φθάσει δυνάμεις από Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά και άλλες γειτονικές περιοχές, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

Επίσης, οι πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα από τα σπίτια τους δύο γυναίκες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. 

Πολλοί κάτοικοι του Πύργου αναγκάστηκαν να παραμείνουν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

Πηγή "in.gr"