Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ελπίζει ο ΑΠΟΕΛ, «βόμβα» η Οντένσε!


Ο ΑΠΟΕΛ αν και στάθηκε ίσος προς ίσο με την Βίσλα, ηττήθηκε με 1-0 στην Κρακοβία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ. Η ομάδα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς μπορεί να ελπίζει στην πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ (23/8).
Η Οντένσε, η ομάδα που άφησε εκτός διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό στον Γ' προκριματικό γύρο, έκανε την έκπληξη της βραδιάς νικώντας με 1-0 στην Δανία την Βιγιαρεάλ. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους αφού συνέτριψε με 4-1 την Μάλμε στο «Μάξιμιρ». Στο Μόναχο, η Μπάγερν δίχως να εντυπωσιάσει επικράτησε με 2-0 της Ζυρίχης ενώ η Μακάμπι Χάιφα πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας με 2-1 την Γκενκ στο Ισραήλ.
Πιο επιθετικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΑΠΟΕΛ, ανέκτησε νωρίς την κατοχή της μπάλας και μέχρι στο15 απείλησε τρεις φορές την εστία της Βίσλα με τα σουτ των Μαρσίνιο, Μποαβεντούρα και Αίλτον.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε την πολωνική ομάδα να απειλήσει την εστία του Χιώτη. Με κινητήριους μοχλούς τους Μαντούκα και Μαρσίνιο, αλλά και τον Αίλτον σε τρομερά κέφια, οι πρωταθλητές Κύπρου ζητούσαν επίμονα το γκολ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι Πολωνοί ανέλαβαν λίγο την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τίποτα το σημαντικό. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η πίεση των ποδοσφαιριστών της Βίσλα ήταν ασφυκτική με τον Χιώτη να αποσοβεί τους κινδύνους. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε στη λευκή ισοπαλία, κάτι που δεν αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πολύ καλύτεροι και δικαιούνταν ένα τέρμα.

Πιο διαβασμένη μπήκε στο δεύτερο μέρος η Βίσλα, η οποία ανασυντάχθηκε και «έκλεισε» τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Παρέικο. Οι ποδοσφαιριστές του Μάασκαντ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Χιώτη. Μάλιστα, στο 53' βρήκαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μέλκινσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Τελικά, στο 71' η Βίσλα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα με ένα πολύ ωραίο τέρμα του Μαλέσκι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πολωνοί «ταμπουρώθηκαν» πίσω από τη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σέρβος τεχνικός ρίσκαρε βγάζοντας τον Τρισκόφσκι και περνώντας τον Σολάρι, γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2. Μέχρι το τέλος του αγώνα, όμως, δεν άλλαξε τίποτε και ο ΑΠΟΕΛ θα τα δώσει όλα στην Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη για να πάρει την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.
ΒΙΣΛΑ (Ρόμπερτ Μάασκαντ): Παρέικο, Γάλιενς, Τσάβες, Μέλικσον, Σομπολέφσκι, Νούνιες, Ντίαζ, Γκένκοφ, Μαλέσκι (90+1' Κιρμ), Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ (68' Βιλκ).

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάολο Ζόρζε, Κόντης, Σολωμού, Μποαβεντούρα, Μοραίς, Πίντο, Μαντούκα (46' Χαραλαμπίδης), Μαρσίνιο (80' Γιάχιτς), Τρισκόφσκι (85' Σολάρι), Αίλτον.
Ο Ζαπάτα «κρέμασε» την Βιγιαρεάλ
Εφιαλτικό ήταν το επίσημο ντεμπούτο του Κριστιάν Ζαπάτα στην Βιγιαρεάλ καθώς ο Κολομβιανός μπακ με ένα φρικτό του λάθος έδωσε την ευκαιρία στην Οντένσε να πάρει τη νίκη στο τέλος με 1-0 στο «Φιόνια Παρκ»!
Για την δευτεραθλήτρια Δανίας που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 84' ο Χανς Χένρικ Αντρέασεν ο οποίος πήρε ουσιαστικά… ασίστ από τον Ζαπάτα σε λάθος πάσα του Κολομβιανού.
Τα «κίτρινα υποβρύχια» ήταν καλύτερα από τους Δανούς αλλά πήραν το παιχνίδι «αφ' υψηλού» καθώς στο τέλος συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία και το πλήρωσαν ακριβά.
ΟΝΤΕΝΣΕ (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Κρίστενσεν, Σόρενσεν, Χεγκ, Γιόχανσον, Ντζεμπά – Ντζεμπά, Αντρέασεν, Τραορέ, Καντρίι, Γκίσλασον (81' Γένσεν)
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντ. Λόπες, Μαρτσένα (85΄Ρουμπέν), Μουσάτσιο, Οριόλ, Μάριο, Κάνι, Βαλέρο, Σοριάνο, Ρόσι Νιλμάρ (83΄Καμούνιας)