Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λείπει το ντέρμπι, παρόντες οι... άγνωστοι


Με μία ώρα καθυστέρηση διεξήχθη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2011-12. - Δύο μπαλάκια με ομάδες Α και Β μέχρι να παρθούν αποφάσεις για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα - Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα, 4η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, 5η Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, 6η ΑΕΚ - Ολυμπιακός, 7η Αρης - ΠΑΟΚ, 9η Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.
Tην 10η αγωνιστική το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν γνωρίζουν τους αντιπάλους τους τις 2 πρώτες αγωνιστικές καθώς αντιμετωπίζουν τις ομάδες Α και Β.
Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, μιλώντας στην τηλεόραση της «Nova», Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για την κεντρική διαχείριση, όπου πλέον περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος: «Είναι μια σημαντική μέρα, μετά από πολλές ταλαιπωρείες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια σημαντική εμπορική συμφωνία που είχε ξεκινήσει το 2008 και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθης». Για το αν εγκαινιάζει μια νέα εποχή, υποστήριξε: «Σίγουρα. Είναι σημαντικό σημειολογικό σημείο για να προγραμματίζει κάποιος το πρόγραμμα».
Πρώτος στο πάνελ των ομιλητών ανέβηκε ο πρόεδρος της Super League και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα με την κλήρωση ξεκινάει το πρωτάθλημα 2011-12. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να καλέσω την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Ας κοιτάξουν όποιοι έχουν αμφιβολίες, τον ρόλο που έπαιξε το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Θα στηρίζουμε κάθε φορά κάθε προσπάθεια "κάθαρσης". Απλά θέλω να θυμήσω σε κάποιους ότι λασπολογώντας δεν δημιουργείς, καταστρέφεις. Πιστεύω ότι η ενότητα είναι η βάση για τη συνεργασία με την Πολιτεία. Η Κεντρική Διαχείριση περιλαμβάνει όλες τις ομάδες και μπορεί να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα. Ευχόμαστε να εδραιωθούν και στο μέλλον. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να υποστηρίζουν τις ομάδες τους χωρίς βία».
Στην συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, ανέφερε: «Πριν από λίγο καταλήξαμε σε μία νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά του νέου πρωταθληματος. Υπογράψαμε μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και την τηλεόραση. Είναι ιστορική γιατί ολοκληρώνει το όραμα της κεντρικής διαχείρισης. Πλέον ενωμένοι προς τα μπροστά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι αγαπάμε. Πιστοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Nova και της Super League. Για τα επόμενα χρόνια η Nova θα έχει το πρωτάθλημα για την εμπλούτιση του περιεχομένου. Εκτός αυτού δεσμεύεται ότι θα αυξήσει και τις μεταδόσεις σε HD. Η Nova στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει σε λίγες μέρες και βρισκόμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την κλήρωση του πρωταθλήματος. Το χρωστάμε σε όλους. Υποσχόμαστε να κάνουμε το παν για να τα καταφέρουμε».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός πήρε τη θέση του στο πάνελ για την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο οποίος ανέφερε: «Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 3 εβδομάδες και η κλήρωση είναι η αρχή αυτή της αγωνιστικής περιόδου. Δεν θα έχουμε και τα 16 ονόματα των ομάδων. Γνωρίζετε πως υπάρχουν δικαστικές διαμάχες. Το ποδόσφαιρο προχωράει. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο θέαμα και οφείλει να συνεχίσει. Μιλάμε για το πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη πανελλαδική συμμετοχή. Θα έχει 7 ομάδες από τα μεγάλα αστικά κέντρα και 9 από την περιφέρεια. Το 2004 ήταν 13 προς 3. Το ποδόσφαιρο έχει κάνει μεγάλα βήματα και η Super League έχει συμβάλλει. Δέσμευσή μας ήταν η ενίσχυση των ομάδων από την περιφέρεια. Δεν είναι λίγο πράγμα 9 ομάδες να είναι από την περιφέρεια. Βασικός παρονομαστής είναι η κεντρική διαχείριση».
Εν συνεχεία, ξεκίνησε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε με την κλήρωση των κλειδαρίθμων. Συγκεκριμένα, κλειδάριθμο πήραν οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, καθώς χρησιμοποιούν την ίδια έδρα, ήτοι το Ολυμπιακό Στάδιο, οι ΠΑΟΚ και Άρης, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλότητα στην Θεσσαλονίκη, οι Εργοτέλης και ΟΦΗ, καθώς εκπροσωπούν το Ηράκλειο και τέλος ειδικό κλειδάριθμο πήρε ο Ολυμπιακός, μια και αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League.