Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τηλεφωνήστε μέσω του Gmail

Αν είστε χρήστης του Gmail και του Google Talk κοιτάξτε αν στο “κουτί” του δεύτερου έχει κάνει την εμφάνιση της μία επιπλέον επιλογή: “Call phone”. Αν ναι, τότε μπορείτε να κάνετε και τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Gmail, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι ο αμερικανικός κολοσσός επέκτεινε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας Google Voice σε 38 ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε εγκαταστήσει το σχετικό plug-in, ενώ από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Μάλιστα, η εφαρμογή “βλέπει” τον κατάλογο στα Google Contacts, οπότε δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε εκ νέου κάποιον τηλεφωνικό κατάλογο με τα αγαπημένα σας νούμερα.

Το κόστος είναι αρκετά χαμηλό, ιδίως για κλήσεις προς το εξωτερικό, ενώ εντός Ελλάδος είναι στα 0,02 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις προς σταθερά και 0,11 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις προς κινητά. Πρακτικά, το Google Voice συνίσταται για κλήσεις προς το εξωτερικό, ιδίως για τις πιο “εξωτικές” χώρες.


Για να κάνετε κλήσεις χρειάζεται να έχετε πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό σας με την ανανέωση να γίνεται μέσω της υπηρεσίας Google Checkout.


Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Voice στο Android κινητό σας, μην ψάξετε την Google Talk εφαρμογή, αλλά κατεβάστε την εφαρμογή Google Voice που είναι διαθέσιμη μέσω του Android Market. Όταν, πάντως, προσπαθήσαμε να εγκαταστήσουμε τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τον τηλεφωνικό αριθμό μας, ενδεχομένως επειδή η υπηρεσία για το Android δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Πηγή