Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

1.000 τόνοι σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύουσα


Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζει για μια ακόμη φορά η πρωτεύουσα, η οποία "πνίγεται" από τόνους σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει δρόμους και πλατείες.
Η κατάληψη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με τα απορρίμματα να μένουν αμάζευτα τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας, οπότε εκδικάζονται και οι υπόλοιπες προσφυγές των συμβασιούχων που ζητούν να παραμείνουν στις εργασίες τους.
Οι συμβασιούχοι επιτρέπουν την έξοδο των απορριμματοφόρων από το αμαξοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Ιερά Οδό, μόνο για περιοχές υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως σχολεία, νοσοκομεία, λαϊκές αγορές. Αποκομιδή γίνεται επίσης στο ιστορικό και τουριστικό κομμάτι της πόλης, από την οδό Μάρνη μέχρι το Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ στις υπόλοιπες συνοικίες τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά.
Ασφυξία
Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στην Αθήνα δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κάλεσε χθες τους καταληψίες να σταματήσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η κινητοποίηση στρέφεται εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Χθες το απόγευμα, η δημοτική αρχή είχε επικοινωνία με τους συμβασιούχους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να συνεδριάσουν αργά το βράδυ για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή όχι της κινητοποίησης.
Στην κατάληψη του αμαξοστασίου μετέχουν κι άλλοι συμβασιούχοι, οι οποίοι απολύθηκαν τον Αύγουστο και διεκδικούν επαναπρόσληψη.