Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Φτερούγισε ο Δικέφαλος


Το πάθημα του Παγκρήτιου έγινε μάθημα τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν επανέλαβαν το «λάθος» του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη και έφυγαν από τη Νέα Σμύρνη με το πολύτιμο 2-1 στις αποσκευές τους.
Όλα αυτά, μάλιστα, σε μια στιγμή που το «έργο» της προηγούμενης αγωνιστικής είχε αρχίσει να επαναλαμβάνεται, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει κεφάλι στο σκορ, αλλά να ισοφαρίζεται.
Αυτή τη φορά, όμως, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να τους «γυρίσει» το παιχνίδι, σκόραραν και πάλι στα μέσα της επανάληψης και έφτασαν στο πρώτο τους φετινό διπλό.
Ένα διπλό που, αν αναλογιστεί κανείς τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, κρίνεται δίκαιο, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, στο μεγαλύτερο μέρος του ενενηντάλεπτου.
Οι φιλοξενούμενοι, ναι μεν ξεκίνησαν το παιχνίδι βλέποντας τους «κυανέρυθρους» να ελέγχουν το ρυθμό του, πλην όμως σκόραραν στο 16' κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Αθανασιάδη (εξαιρετική η ενέργεια του Βιεϊρίνια που «κατέβασε» την μπάλα και την έδωσε με τακουνάκι στον σκόρερ) και στη συνέχεια κυριάρχησε.
Δέχθηκε, όμως, την «απάντηση» των γηπεδούχων και, μάλιστα, με το ίδιο νόμισμα, αφού στο 35' το καταπληκτικό γκολ του Εστογιανόφ (φοβερό σουτ από πλάγια «τρύπησε» τα χέρια του Κρέσιτς) έφερε το παιχνίδι στα ίσια, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να το ελέγχει πλήρως.
Ο Πανιώνιος πήρε τα πάνω του μετά το γκολ, κυριάρχησε ως το τέλος του ημιχρόνου, έχασε κάποιες ευκαιρίες, πλην όμως όσοι περίμεναν ότι το ίδιο σκηνικό θα συνεχιζόταν και στην επανάληψη, διαψεύστηκαν.
Με το ξεκίνημα (καθυστερημένο κατά περίπου ένα δεκάλεπτο, λόγω των επεισοδίων που έγιναν στην ανάπαυλα στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ με τις δυνάμεις των ΜΑΤ), δηλαδή, του δεύτερου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους.
Ήταν αυτοί, δηλαδή, που έδειξαν να ελέγχουν τον πολύ γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού (με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται εκατέρωθεν) και άρχισαν να απειλούν.
Αρχικά με το δοκάρι του Ίβιτς στο 55' και περίπου δέκα λεπτά αργότερα, πήραν το προβάδισμα με γκολ που πέτυχε ο Σαλπιγγίδης, με τη... βοήθεια του Γιόνσον, ο οποίος έστρωσε με λάθος κοντρόλ την μπάλα στον διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ.
Από εκεί και πέρα, η εμπειρία των παικτών του Δικέφαλου του Βορρά, καθώς και κάποιες καλές επεμβάσεις του Κρέσιτς (αποκορύφωμα το τετ α τετ με τον Κουμορτζί στο 80'), έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να φύγει με το διπλό από τη Νέα Σμύρνη.
ΣΚΟΡΕΡ: 35' Εστογιανόφ - 16' Αθανασιάδης, 64' Σαλπιγγίδης.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 55' Ίβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 79' Εστογιανόφ, 90'+3 Γιόνσον.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια (82' Κολοβός), Όμο, Σάμαρης (75' Μιλοβάνοβιτς), Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης, Κούτσι.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (89' Σπαντάτσιο), Ίβιτς (75' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.