Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θα πει ο Βενιζέλος στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα


Η εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας πέραν του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στο στενό δημόσιο τομέα, αποτελεί μία από τις προτάσεις της κυβέρνησης στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα που ξεκινά στις επτά το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, το μέτρο είναι πλήρως επεξεργασμένο (σε ποιους οργανισμούς, σε ποιους υπαλλήλους αφορά και τι ποσά θα εξοικονομηθούν), βρίσκεται στο κλίμα της τρόικας, που ζητά μόνιμα μέτρα μείωσης των κρατικών δαπανών και όχι έκτακτα (όπως είναι το νέο χαράτσι στα ακίνητα), εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή και αναμένεται να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην τηλεδιάσκεψη.
Στο ερώτημα πώς η εργασιακή εφεδρεία θα εφαρμοστεί πέραν του ευρύτερου (ΝΠΙΔ του δημοσίου, ΟΤΑ κλπ) και στο στενό δημόσιο τομέα, κυβερνητικοί παράγοντες απαντούν ότι δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, εάν καταργηθούν προσωποπαγείς θέσεις του δημοσίου. Δηλαδή, εάν καταργηθούν όχι μόνο ολόκληροι οργανισμοί, αλλά και διευθύνσεις ή τμήματα αυτών, και οι υπάλληλοι υπαχθούν στο θεμό της εφεδρείας. Παρέπεμπαν δε και σε σχετικές δηλώσεις του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, από το Φεβρουάριο του 2010, επισημαίνοντας ότι από τότε έθετε το θέμα η τρόικα, αλλά επί του πρακτέου δεν έχει γίνει κανένα δραστικό βήμα.
Το μέτρο εξαγγέλθηκε επί της ουσίας ήδη από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών,στο συνέδριο του Economist το πρωί, όταν ο κύριος Βενιζέλος  μίλησε για πλεονάζον προσωπικό όχι μόνο στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι των δηλώσεων αυτών είχαν προηγηθεί οι παρατηρήσεις του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, ο οποίος μίλησε για κλείσιμο άχρηστων οργανισμών, και μείωση μισθών και προσωπικού στο Δημόσιο. 

Γιάννης Καμπουράκης
Πηγή 24h.gr

1 σχόλια:

“ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ”

ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ
ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ (σημερινο Δευτερα 19 Σεπτ/2011)
ΕΔΩ
http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/09/blog-post_1339.html#comment-form


...............................................................
From HEIL GAP ( or mind the GAP )