Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πινακωτή, πινακωτή, από το άλλο μου τ'αυτί!!



Editorial
Τα ρέστα τους έδωσαν πάλι αυτό το διήμερο, ο πρωθυπουργός μας και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το τι ακούσαμε πάλι δεν έχει προηγούμενο. Ας ξεκινήσουμε με τον ηγεμόνα, ο οποίος προσπάθησε να μας πείσει για μια ακόμα φορά ότι είναι σοσιαλιστής και παλεύει την βαρβαρότητα και τον καπιταλισμό!! Από τα λίγα που γνωρίζω, έχω μάθει ότι ο σοσιαλισμός έχει κοινωνικό πρόσωπο και κεντρικό άξονα τον άνθρωπο. Από που και ως που λοιπόν Κύριε πρωθυπουργέ λειτουργείτε σοσιαλιστικά?


- Εσείς και το μνημόνιο σας δεν είναι που έχουν κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους?
- Δικές σας δεν είναι οι εντολές, να καταστέλλεται οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης με τη βία (Αυτό έκαναν και οι χουντικοί, αλλά αυτοί ήταν φασίστες, δεν ήταν σοσιαλιστές)
- Δικές σας δεν είναι οι αποφάσεις, που έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων?
- Με τις δικές σας σκληρές αποφάσεις δεν έχει φτάσει το χρηματιστήριο στο πάτο, έχει διαλυθεί η αγορά και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, σε αυτή τη χώρα?
- Με τις σκληρές διαπραγματεύσεις σας δεν έχουμε γίνει ο περίγελος της Ευρώπης και μας κάνουν πλάκα ακόμα και οι Σκοπιανοί?
- Με τις παλινωδίες των υπουργών σας δεν έχει δημιουργηθεί κλίμα στάσης εργασίας σε Δημόσιους υπαλλήλους και ιδιωτικές επιχειρήσεις?


Για ποιόν σοσιαλισμό μιλάτε λοιπόν? Ο κόσμος βογκάει, υποφέρει, φωνάζει και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα!!


Ας πάμε όμως και στον δεύτερο στην τάξη, στέλεχος της κυβέρνησης, τον τσάρο της οικονομίας και όχι μόνο. Προσπάθησε να μας πείσει ότι το νέο χαράτσι που επέβαλαν στα ακίνητα, δεν είναι νέο μέτρο, αλλά ήταν στο μνημόνιο και απλά ενεργοποιήθηκε γιατί εμείς τα παλιόπαιδα, δεν πληρώνουμε τους φόρους μας και υπάρχει μία μικρή υστέρηση στα έσοδα, η οποία θα καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο. Η υπόθεση είναι για γέλια και για κλάματα. Από πότε η ανικανότητα να εισπράξετε από εκείνους που οφείλουν πραγματικά, μετατρέπεται σε νέους φόρους σε αυτούς που ήδη έχουν βάλει γερά το χέρι στη τσέπη τους. Βγείτε και πέστε ξεκάθαρα, ότι θα πάρουμε όσα νέα μέτρα χρειαστούν μέχρι να σας ισοπεδώσουμε και ότι δεν έχουμε τα κότσια να εισπράξουμε από εκείνους που πρέπει να πληρώσουν.


Όσο λοιπόν εσείς θα παίζετε την πινακωτή, μην έχετε απαίτηση από τον κόσμο να βγάλει το σκασμό. Θα φωνάζουμε και θα παλεύουμε για την αξιοπρέπεια μας και θα σας ευγνωμονούμε που καταφέρετε επιτέλους να μας ενώσετε όλους απέναντι σας και να μας δείξετε τη σαπίλα του Ελληνικού πολιτικού συστήματος.