Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δόξα τω... Μάκο


Με τον Γρηγόρη Μάκο να βρίσκει δίχτυα στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ.
Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα ωστόσο ο Μπούντιμιρ στάθηκε ο μοιραίος παίκτης του αγώνα χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει...
Το ματς ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις για γκολ και για τις δύο ομάδες καθώς στο 6' ο Μπέλεκ μπήκε στην περιοχή αλλά εξουδετερώθηκε από την άμυνα του Εργοτέλη ενώ λίγο αργότερα οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Μπούντιμιρ ο οποίος δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, με τον Αραμπατζή να βρίσκεται εκτός θέσης.
Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε την εστία των γηπεδούχων ωστόσο ο Αραμπατζής έδιωξε με τα πόδια.
Ο δραστήριος Εργοτέλης πίεζε για να ανοίξει το σκορ, και στο 30' ο Μπούντιμιρ βγήκε ξανά ο ηττημένος στη μονομαχία με τον Αραμπατζή καθώς ο τερματοφύλακας των "κιτρινόμαυρων" έκανε εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν.
Στην επόμενη φάση ήταν η σειρά της ΑΕΚ να επιτεθεί με τον Γρηγόρη Μάκο ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Μπέλεκ, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με τον Γιάννη Αραμπατζή να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις ειδικά στην προσπάθεια του Κουτσιανικούλη.
Λίγο πριν το φινάλε, ο Λεονάρντο ήταν μια ανάσα από το να διευρύνει το προβάδισμα της ΑΕΚ ωστόσο το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Εργοτέλη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί σε καμία περίπτωση τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ.
Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα αφού αν ο Μπούντιμιρ αξιοποιούσε σωστά κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν να σκοράρει, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.