Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣ με... τρίτη!

Αν και ισοφαρίστηκε με ανύπαρκτο πέναλτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης! Μαγικό γκολ από Ζαϊρί! 


Ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξένησε τον Αστέρα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και οι φίλαθλοι του συλλόγου των Ιωαννίνων είχαν την υποστήριξη και των φιλάθλων του Ηρακλή, ώστε να τους δώσουν ώθηση για τη νίκη επί των Αρκάδων. Οι οπαδοί του Γηραιού δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τους Αρκάδες έπειτα από τον υποβιβασμό τους, με αποτέλεσμα να παραμείνει ο σύλλογος της Τρίπολης στην κατηγορία. Έτσι, μερίδα τους έδωσε το «παρών» στους Ζωσιμάδες, προκειμένου να φωνάξει συνθήματα κατά του Αστέρα.



Καλύτερος ο ΠΑΣ και... δύο γκολ-οφσάιντ!
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι ήταν καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Αστέρα να μη δείχνει και πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 4' ο Γεωργίου πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, όπως και αυτό του Μπακαγιόκο στο 10'. Οι Γιαννιώτες ήλεγχαν το παιχνίδι και δεν είχαν πρόβλημα να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία του Χακόμπο, με τους Αρκάδες να μην μπορούν να βγουν μπροστά.
Μίλησε ο Μπακαγιόκο!
Ένα σουτ του Γεωργίου στο 14' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 21' ήρθε το γκολ για τον ΠΑΣ, αυτή τη φορά από κανονική θέση. Ο Μπακαγιόκο έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Όσκαρ Φερνάντεθ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση από το 25' και μετά και στο 26' το σουτ του Χούλι κατέληξε κόρνερ. Παρά ταύτα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέχισε την πίεση ψηλά και είχε νέα ευκαιρία για το 2-0, όταν το πλασέ του Γεωργίου έδιωξε με τα πόδια ο Χακόμπο.
Πέναλτι και συνθήματα κατά Σιδηρόπουλου
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες δέχτηκαν την ισοφάριση. Αυτό έγινε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαμπούρη στο 37'. Ο Ουσέρο έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Λίλα. Όπως φάνηκε έπειτα από πολλά ριπλέι, ο δεύτερος φάνηκε να μη βρίσκει τον πρώτο, με συνέπεια να ξεσηκωθούν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Οι οπαδοί του ΠΑΣ τα έβαλαν με τον ρέφερι της αναμέτρησης, Τάσο Σιδηρόπουλο, φωνάζοντας συνθήματα εις βάρος του και χαρακτηρίζοντάς τον πουλημένο!
Το γεγονός αυτό έφερε τη διακοπή του αγώνα για τρία λεπτά περίπου, με τον διαιτητή από το Σύνδεσμο Δωδεκανήσου να σκέφτεται ακόμα και να στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Έτσι, οι άνθρωποι του ΠΑΣ ηρέμησαν τους φιλάθλους της ομάδας και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Ντε Βινσέντι να περνάει πάνω από την εστία του Χακόμπο και τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν τον Σιδηρόπουλο.
Υπεροχή ο ΠΑΣ, αλλαγές από Φερνάντεθ
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και μόλις στο 48' είχε την πρώτη καλή στιγμή για να πετύχει δεύτερο τέρμα, καθώς το σουτ του Μπεσέρα από πλάγια κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Χακόμπο. Από την πλευρά του Αστέρα, ο Όσκαρ Φερνάντεθ προχώρησε σε μία αλλαγή αντικαθιστώντας τον Αργυρόπουλο με τον Ράγιος, αφού είδε ότι η ομάδα του δεν δημιουργούσε φάσεις. Λίγο αργότερα έβγαλε και τον Περόνε, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα στα όσα λεπτά αγωνίστηκε.
Ωστόσο, καμία από αυτές δεν του βγήκε στο γήπεδο του Ισπανού και οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα ευκαιρία πριν από την επίτευξη του 2-1! Ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ στο 58', κάτι που έκανε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργίου. Ο 26χρονος μέσος δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά του Τζημόπουλου, κατέβασε ωραία την μπάλα και με πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.
Πρώτο γκολ από Ζαϊρί!
Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας θα μπορούσε να ισοφαρίσει και πάλι στο 63' όταν ο Ουσέρο θέλησε να κρεμάσει τον Κηπουρό, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε το σουτ. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές από τους δύο προπονητές και μια από αυτές ήταν και του Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός είχε πάρει χρόνο συμμετοχής και στην πρεμιέρα με τον Άρη και πήρε ξανά σήμερα απέναντι στην πρώην ομάδα του.
Ο εκ των μεταγραφικών αποκτημάτων του καλοκαιριού πέρασε στη θέση του Ντε Βινσέντι στο 79' και έβαλε τη... σφραγίδα του στη σημερινή νίκη με το εκπληκτικό τέρμα που πέτυχε στο 84'. Συγκεκριμένα, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Μπαρτολίνι, ο οποίος ήταν μπροστά του, για να πλασάρει ιδανικά τον Χακόμπο. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος στο 89', που δεν βρήκε δίχτυα και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ.
Man of the Match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον αρχηγό του ΠΑΣ, Τάσο Πάντο, ο οποίος βοήθησε αρκετά στον αμυντικό τομέα αλλά και στη μεσαία γραμμή.
Στο ύψος του: Περισσότερο απ' όλους στάθηκε ο Ζουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, στο ύψος τους στάθηκαν τόσο ο Μπακαγιόκο όσο και ο Γεωργίου, οι οποίοι έβαλαν το... λιθαράκι τους για την πρώτη νίκη της ομάδας τους.
Αδύναμος κρίκος: Όλη η ομάδα του Αστέρα. Οι Αρκάδες ήταν «άχρωμοι» επιθετικά, είχαν προβλήματα στην άμυνα και περνούσαν τη σέντρα σε λίγες περιπτώσεις.
Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια φάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η γκάφα του αγώνα.
Το στραγάλι: Την... προσοχή των φιλάθλων του ΠΑΣ τράβηξε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο ρέφερι από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου καταλόγισε πέναλτι στον Αστέρα στην πτώση του Ουσέρο μέσα στην περιοχή, προκαλώντας τις αντιδράσεις των οπαδών των γηπεδούχων αλλά και των ποδοσφαιριστών. Σαφώς μια φάση που θα συζητηθεί πολύ εντός του διημέρου...
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι και θα ήταν άδικη η ισοπαλία για την ομάδα των Ιωαννίνων. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία, ισοφαρίστηκαν με ανύπαρκτο πέναλτι και κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα, ο Αστέρας παρέμεινε δίχως νίκη έχοντας το βαθμό της ισοπαλίας από την πρεμιέρα με την Κέρκυρα. Οι Αρκάδες έδειξαν στα τρία πρώτα παιχνίδια ότι, παρά τις μεταγραφές, θα έχουν και φέτος πρόβλημα και θα δώσουν μεγάλη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.
Οι συνθέσεις
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Τζημόπουλος, Πατσατζόγλου (57' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι (79' Ζαϊρί), Γεωργίου (73' Ανδράλας), Μπεσέρα, Μπακαγιόκο.
Αστέρας Τρίπολης (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Ράγιος), Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Λαδάκης, Ουσέρο (70' Έγκον), Κερ, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε (56' Ροζέριο).