Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αυτή ναι, είναι ΑΕΚ!


Σε συνέχεια των πολύ καλών της εμφανίσεων στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ φόρεσε και την ευρωπαϊκή της "φορεσιά" και επικράτησε της Στουρμ στο Γκρατς με 1-3, αποφεύγοντας την τελευταία θέση στον όμιλό της και τους μηδέν βαθμούς.
Εξαιρετική εικόνα από την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου σε όλο το 90λεπτο, ήταν πολύ καλύτερη από τους Αυστριακούς και άξιζε πέρα για πέρα αυτό που πήρε στον αγώνα, δηλαδή τους τρεις πόντους και την αναγνώριση απ' όλους.
Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League δικαιότατα, αφού η παρουσία της δεν ήταν καλή, όμως έδειξε ότι είχε δυνατότητες για μια πιο αξιοπρεπή πορεία.
Οι Μανωλάς, Μπερνς και Κλωναρίδης πέτυχαν τα γκολ για τον "Δικέφαλο", που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα και στις εμφανίσεις.

Ο αγώνας
Παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Κωστένογλου είχε μόλις 16 παίκτες στην διάθεσή του σε αυτό τον αγώνα, η ΑΕΚ απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έκανε την Στουρμ να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.
Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΚ, με το 0-2 να φαντάζει πέρα για πέρα δίκαιο και φυσιολογικό βάσει εικόνας πάνω στο χορτάρι.
Το δοκάρι του Σιαλμά στα πρώτα λεπτά ήταν απλά η προειδοποίηση γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 10' ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ, το οποίο άφησε "στήλη άλατος" τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και για ένα διάστημα ως το 35' η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και έκανε ό,τι ήθελε τους Αυστριακούς.
Για λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, ανάγκασαν σε 1-2 περιπτώσεις τον Κωνσταντόπουλο να επέμβει, αλλά στο 43' έγινε το 0-2, όταν ο Γκερέιρο έβγαλε πολύ όμορφη μπαλιά από τα αριστερά και ο Μπερνς από κοντά σε άδεια εστία έκανε το 0-2, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Κλωναρίδης "σκότωσε" την Στουρμ
Στην επανάληψη η ΑΕΚ κράτησε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου για περίπου πέντε λεπτά και στην συνέχεια οι ρόλοι άλλαξαν με την Στουρμ να πιέζει και τον Βολφ να μειώνει λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού σε 1-2.
Αν κάποιοι περίμεναν ότι το γήπεδο θα.. έγερνε, τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ, αφού και πάλι η "Ένωση" ανέβασε την απόδοσή της και ήταν εκ νέου η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Η επιβράβευση αυτής της ανωτερότητας ήρθε στο 76' με ένα καταπληκτικό γκολ του Κλωναρίδη με αριστερό σουτ, το οποίο έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό στο ματς.
Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να βάλει από κάτω βαθμολογικά τους Αυστριακούς στην βαθμολογία, αφού είχαν νικήσει με 1-2 στο ματς του πρώτου γύρου, ενώ η ομάδα του "Κωστέ" πέτυχε ένα γκολ παραπάνω στη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Στουρμ Γκράτς (Φόντα): Τσάβλινα, Τσάντφεστ, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Ποπχάτζε, Κοχ, Μουράτοβιτς, Κάιντς, Βολφ (Χάας 61'), Μπόντουλ, Κίεναστ.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): 
Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μπουγαϊδης, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο, Σιαλμάς, Μάκος, Μπερνς (Μπέλεκ 63'), Εγγλέζου (Καράμπελας 54'), Κλωναρίδης (85' Τσουκαλάς).