Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τον έβγαλε... Μαρκ(όφ)σκι


Σε ένα ματς, που δεν ήθελες και... 1.000 μάτια για να βλέπεις, ο Μαρκόφσκι, ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έδωσε στην Skoda Ξάνθη τη νίκη με 1-0, απέναντι στον Πανιώνιο των 17 Ελλήνων και του Σκέμπρι.
Με αρκετά προβλήματα και 17 Έλληνες στην αποστολή του ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη και βρίσκεται στους 13 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Ουζουνίδη σκαρφάλωσε στους 21.
Κακό ματς με γκολ
Στο ξεκίνημά του το ματς δεν είχε καθόλου ρυθμό, με την Ξάνθη όμως να ελέγχει το παιχνίδι.
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος προσπαθούσε με αντεπιθέσεις από τα πλάγια να βρει τον πολύ μόνο στην επίθεση Κολοβό.
Σε ένα διάστημα όπου η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε ανεβάσεις τροφές και έψαχνε το γκολ, ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο 26’ και ο Μαρκόφσκι με εξαιρετική κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιδεράκη.
Πριν κλείσει το ημίχρονο μάλιστα, οι πρωταγωνιστές του γκολ, θα μπορούσαν να είχαν δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα τους, αλλά το πλασέ του Μαρκόφσκι στη σέντρα του Μαρσελίνιο κατέληξε άουτ.
Ο Κολοβός παραλίγο να χρηστεί σκόρερ και να ισοφαρίσει το ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά ο Βιβιανί έπεσε στην γωνία του και είπε «όχι» στον επιθετικό του Πανιωνίου.
Προσπάθησε αλλά τίποτα
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ξανά κοντά στο 1-1 αλλά ο Μπούζας είδε το σουτ του να περνάει λίγο άουτ.
Ο Μαρκόφσκι στο 57’ είχε μια ακόμη ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα γκολ, αλλά ξανά η προσπάθειά του δεν ευδοκίμησε.
Παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ, οι νεαροί Έλληνες παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν το έβαλαν κάτω και στο 74’ ένα από αυτά, ο Σταυροθανασόπουλος, σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού του Βιβιανί.
Το ματς ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι του Σταυροθανασόπουλου και πέναλτι που δεν είδε ο ρέφερι του αγώνα, σε σουτ του Πόι.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ξάνθη (Ουζουνίδης):
 Βιβιανί, Μπέρτος, Κομεσίδης (Σταθάκης 77'), Βάλλας, Στάσιακ, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο (Βλαχοδήμος 63'), Μάνταλος (Φλίσκας 55'), Πόι, Μαρκόφσκι.
Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Πετκάκης, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Κόρντι, Ρόκας (Βλάχος 89'), Γουνδουλάκης (Ντούνης 83'), Σκέμπρι, Μπούζας (Σταυροθανασόπουλος 68').