Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Θέλαμε να περάσουμε όμορφα και να κάνουμε ψώνια με τον μικρό..."

Και μόνο η ανάγνωση της περιγραφής μιας μητέρας που έχασε το παιδί της είναι δυσβάσταχτη. Ακόμα πιο δύσκολη, φυσικά, η απώλεια για την ίδια τη νεαρή γυναίκα, την Olivia Leblonk, η οποία περιέγραψε στον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, The Telegraph, το πώς χτυπήθηκε το «αγγελούδι» της, ο Gabriel, ενώ τον κράταγε στην αγκαλιά της, στο μακελειό της Λιέγης.

H ιδέα της να κατέβει στο κέντρο της πόλης, μαζί με τον σύζυγό της Romuald και το αγοράκι τους Gabriel, είχε να κάνει με τα εγκαίνια του «Χωριού των Χριστουγέννων» (“Village de Noel”), ενός «χωριού»-παράδοση στη ζωή των Βέλγων, κάθε χρόνο τέτοια εποχή.  

«Θέλαμε να περάσουμε όμορφα και να κάνουμε ψώνια με τον μικρό. Ο Romuald μου τον έδωσε για να τον κρατήσω αγκαλιά, την ώρα που κατέβηκα από το λεωφορείο. Όταν, λοιπόν, ακούστηκαν οι πρώτοι κοίταξα το παιδί κι εκείνο εμένα και τότε συνειδητοποίησα ότι είχε χτυπηθεί  στο πίσω μέρος του κεφαλιού του». 

Η σφαίρα είχε βρει τον μικρό Gabriel σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, κοντά στο λαιμό. 

Οι γιατροί πάλευαν να αφαιρέσουν τη σφαίρα για περισσότερες από 10 ώρες, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, διότι, όπως είπε και η ίδια η μητέρα, «το ρίσκο ήταν τεράστιο. Μου είπαν ότι είχε ακόμα μία ώρα ζωής. Ενημέρωσα όλη την οικογένεια. Ήταν όλοι εκεί για να του πουν το τελευταίο αντίο».

Πηγή "Πρώτο Θέμα"