Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εταιρείες προκαλλούν με Χριστουγεννιάτικη διαφήμισή, ωθώντας το κοινό να χρησιμοποιήσει το χάπι της επόμενης μέρας.

Η Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία Εγκυμοσύνης (BPAS), ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους αμβλώσεων στη Βρετανία, χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά προκλητικές σεξουαλικά διαφημίσεις, με σκοπό να προσελκύσει πελάτες για τις «υπηρεσίες άμβλωσης» που παρέχει.

Στη διαφημιστική αφίσα της Βρετανικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Εγκυμοσύνης, φιγουράρει η λέξη "SEX" με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και η λεζάντα, “Έχετε "κάψες" αυτά τα Χριστούγεννα;” και συνεχίζει: “Είναι πανέμορφος, σε ανάβει μέσα σου, δεν μπορείς να αντισταθείς και πριν το καταλάβεις, οι σπίθες πετούν .... “

"Το θέμα είναι, ότι βλέπουμε περισσότερες γυναίκες με μια μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη τον Ιανουάριο, από κάθε άλλη εποχή του χρόνου,» λέει η διαφήμιση, ολοκληρώνοντας με το ότι προσφέρει δωρεάν το  χάπι της επόμενης μέρας όλο το Δεκέμβριο .
Παρ' όλο που το χάπι της "επόμενης ημέρας" μπορεί να ενεργήσει ως αντισυλληπτικό για την πρόληψη της γονιμοποίησης, μπορεί επίσης να προκαλέσει μια έκτρωση, αποτρέποντας έτσι τη σύλληψη μιας ζωής μέσα στη μήτρα.

Παρόλο που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, η BPAS πληρώνεται από το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε μια βάση ανά πελάτη, με χρήματα από τους φόρους των Βρετανών πολιτών. Μια πρόσφατη έκθεση δείχνει ότι στην BPAS, δόθηκαν σχεδόν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για αμβλώσεις ετησίως.

Η Εταιρεία για την Προστασία των Αγέννητων Παιδιών (SPUC ), έχει καταδικάσει τη Χριστουγεννιάτικη αυτή προώθηση, λέγοντας ότι, «Η BPAS είναι μια "χρήματο -αρπακτική" οργάνωση η οποία έχει έννομο συμφέρον για την αύξηση της ανεύθυνης σεξουαλικής δραστηριότητας, η οποία συχνά οδηγεί στην άμβλωση».

Ο Paul Tully, γενικός γραμματέας της SPUC, ανέφερε ότι η BPAS θέλει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από τις κυβερνητικές συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων λιρών και κρατική χρηματοδότηση για αμβλώσεις και έλεγχο των γεννήσεων. 
"Η BPAS χρησιμοποιεί διαφημιστικά σλόγκαν όπως το "δωρεάν", ενώ στην πραγματικότητα οι φορολογούμενοι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα "πληρώσουν τον λογαριασμό", μέσω της κυβερνητικής επιχειρηματικής συμφωνίας με τη BPAS", είπε.

"Τα Χριστούγεννα αφορούν το δώρο της ζωής, ενώ η BPAS προσφέρει το δώρο του θανάτου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του SPUC. "Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το χάπι μπορεί να σκοτώσει πρόσφατα συλληφθέντα ανθρώπινα έμβρυα, καθιστώντας εχθρικά τα τοιχώματα της μήτρας. Πρόκειται για μια αρρωστημένη ιδέα και έναν τρομακτικό προβληματισμό στην κοινωνία, το γεγονός ότι ένα φάρμακο που προκαλεί έκτρωση, μπορεί να παρέχεται από το τηλέφωνο ως Χριστουγεννιάτικη προώθηση. "
Σε μια παρόμοια εκστρατεία της το 2008, η BPAS χρησιμοποίησε μια ημι-πορνογραφική φωτογραφία μιας γυναίκας σε σεξουαλική στάση, με έναν άνδρα ντυμένο ως Άγιο Βασίλη.


Πηγή "Πενταπόσταγμα"