Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Feliz... Davidad


Χριστούγεννα στην κορυφή θα κάνει ο Ολυμπιακός, με τον Φουστέρ να ανοίγει το σκορ με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή μόλις στο 9o λεπτό και τον Ραφίκ Τζιμπούρ στο 43' να βάζει την υπογραφή του στο τελικό 2-0 επί του ΠΑΣ.
Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρετά ο Ολυμπιακός το 2011, νικώντας τον ΠΑΣ με 2-0, χάρη στα γκολ του Νταβίδ Φουστέρ και του Ραφίκ Τζιμπούρ.
Ο ΠΑΣ, από την πλευρά του προσπάθησε να βρει απαντήσει στην επίθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μπάλας Μέγιερι.
«Καλημέρα» με πανέμορφο γκολ
Με συνταγή το γρήγορο γκολ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς απέναντι στον ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι, όπως έκαναν με το Λεβαδειακό και την Κέρκυρα, σκόραραν στο 9ο λεπτό με ένα καταπληκτικό σουτ του Φουστέρ.
Ο Ισπανός έκανε το 1-2 με τον Μοδέστο έξω από την περιοχή, σούταρε με δύναμη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Αυτό το γκολ, έδωσε… φτερά στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι έψαχναν ακόμη ένα γκολ.
Από την πλευρά του ο ΠΑΣ, είχε παθητικό ρόλο, αλλά και από την άλλη στην περιοχή του Φεγκρούς δεν υπήρχε αρκετός κίνδυνος για δεύτερο γκολ.
Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη κυριαρχία στο ματς, με το ματς να φτάνει στο 40’. Εκεί ο Λίλα βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι δεν κατάφερε να σκοράρει με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να προλαβαίνει τη φάση.
Αξίζει, δε να σημειώσουμε ότι στην αρχή της φάσης ο Βάντερσον ήταν οφ σάιντ.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα είναι το σκορ του ημιχρόνου, ο Μανιάτης έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, ο Φετφατζίδης έστρωσε στον Τζιμπούρ ο οποίος εκτέλεσε τον Φεγκρούς κάνοντας το 2-0 λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου.
Ένα ήρεμο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι, μετέφεραν την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δεν υπήρχε η τελική πάσα για να δημιουργηθεί ευκαιρία.
Η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε από ένα λάθος του Μανιάτη που έβγαλε τετ α τετ τον Μπακαγιόκο, αλλά το σουτ του τελευταίο κατέληξε άουτ.
Από την άλλη, οι παίκτες του Βαλβέρδε ελέγχοντας το ματς, χωρίς να πιάνουν υψηλή απόδοση δημιούργησαν κάποιες αξιόλογες φάσεις.
Μία από αυτές ήταν του Τζιμπούρ, ο οποίος έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Φεγκρούς.
Στη συνέχεια, ο Βαλβέρδε πέρασε τον Ορμπάιθ αντί του Μοδέστο και τον Γέστε αντί του Φετφατζίδη, οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στην αντίπαλη περιοχή έγιναν συχνότερες, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν γιορτές στην κορυφή με 33 βαθμούς.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Ορμπάιθ), Φετφατζίδης (71' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ (90' Πάντελιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Πάντος, Βάντερσον, Μπουζίντ, Κώτσιος, Τζημόπουλος (74' Ντε Βισέντι), Λίλα (45' Βίλα), Ανδράλας, Σκούφαλης (46' Μπεσέρα), Γεωργίου, Μπακαγιόκο.
Δείτε τα επίσημα highlights της αναμέτρησης: