Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Αυτή την φορά ήταν ο «Κατσούρ»...


Τα είδε όλα ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με την Δόξα Δράμας, αλλά δεν την... πάτησε όπως οι δυο έτεροι "μεγάλοι" της Superleague.
Με τον Κώστα Κατσουράνη να σκοράρει στο 88', οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 1-0 στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας με άκρως αγχωτικό τρόπο στους τρεις βαθμούς της νίκης και έφτασαν τους 39 σε 16 αγώνες.
Παρόμοιο φινάλε με τους "Ζωσιμάδες" την Κυριακή, μόνο που τότε το διπλό χάρισε ο Κλέιτον στο 85'. Έπαιξε και πάλι με την... φωτιά η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που όμως κατάφερε να... ξεφύγει και να μένει στο κατόπι του Ολυμπιακού, έχοντας και ματς λιγότερο.
Πολύ καλά στήθηκε η Δόξα, που παραλίγο να φτάσει σε έναν ακόμη "άθλο", όμως λογάριαζε χωρίς τον "ξενοδόχο", που εν προκειμένω ήταν ο αρχηγός του "τριφυλλιού".

Ο αγώνας
Ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, έκανε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, το οποίο ήταν αρκετά πιο επιθετικό σε σχέση με ό,τι είδαμε στα Γιάννενα.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, με τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο στα άκρα και τους Μπίερσμιρ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο με τον Κλέιτον, οι Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα ,ενώ ο Λέτο ήταν στο άξονα και δίπλα από τον προωθημένο Τοτσέ.
Στην αντίπερα όχθη, με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΟΦΗ παρουσιάστηκε η Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ και σύστημα 4-4-1-1. Με λίγα λόγια, ο Μάκης Κατσαβάκης είχε ως βασικό του μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν "ζεστά" το ματς μέσα στην... παγωμάρα του ΟΑΚΑ και έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία λίγο πριν το 10λεπτο με τον Τοτσέ να μην καταφέρνει να νικήσει σε τετ α τετ τον Σέρεμετ, ο οποίος απομάκρυνε με τα πόδια και ενώ η φάση είχε ξεκινήσει από εξαιρετική κάθετη του Κουίνσι.
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν, να έχουν την κατοχή, αλλά να μην φτιάχνουν κλασικές ευκαιρίες. Δυο φορές κόπηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ οι Τοτσέ και Κουίνσι, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι χωρίς άγχος προσπαθούσαν να βγάλουν κάποια αντεπίθεση, ενώ την ίδια στιγμή κρατούσαν με σχετική ευκολία το 0-0.
Ως εκ τούτου, το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε φυσιολογικά και άπαντες περίμεναν με αγωνία το δεύτερο μέρος, όπου δεδομένα η Δόξα θα έπαιζε ακόμα πιο κλειστά για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Σέρεμετ.
"Μίλησε" ο αρχηγός
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, ενώ τα λάθη του πρώτου βοηθού συνεχίστηκαν αλλά εις βάρος της Δράμας αυτή την φορά, αφού στο 52' σταμάτησε τον Βάντερσον που καλυπτόταν από δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού και ενώ έβγαινε μόνος του με τον Καρνέζη.
Οι "πράσινοι" στο 54' έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κουίνσι σούταρε απέκρουσε ο Σέρεμετ και πριν ο Τοτσέ πλασάρει σε κενή εστία ο Τριποτσέρης με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίο ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, έχασε αρκετές ακόμα ευκαιρίες, αλλά με άναρχο τρόπο προσπαθούσε να απειλήσει τον Σέρεμετ, αφού το άγχος είχε κυριέψει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία γι' αυτό και έπρεπε να φτάσουμε λίγο πριν το 90' για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός.
Στο 88', ο Μαυρίας έγινε κάτοχος της μπάλας σούταρε δυνατά και ο Σέρεμετ απομάκρυνε την μπάλα αλλά στην επαναφορά ο Κατσουράνης σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας την ομάδα του.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (68' Μαυρίας), Κατσουράνης, Μπίεσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Κλέιτον, Λέτο, Τοτσέ (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (68' Καραγκούνης).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Βέρτζος (79' λ.τρ. Γελαδάρης), Τριποτσέρης, Βάντερσον, Λεάντρο, Ρούτσης, Μπριλλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός (87' Αμπουμπακαρί), Ουέλινγκτον (70' Αραβίδης), Σοϊλέδης.