Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πανηγυρίστε, σωθήκαμε!!!

Editorial
Δεν πρόλαβε να ξημερώσει ο Θεός την ημέρα και οι πανηγυρισμοί έδιναν και έπαιρναν στα κανάλια. Ούτε όταν πήραμε το Euro τέτοια αγαλλίαση. 


Ο πρωθυπουργός μας, μίλησε για καθοριστικής σημασίας απόφαση, ο συνταγματολόγος και τσάρος της οικονομίας μας διαβεβαίωσε ότι έβγαλαν από πάνω μας ένα βάρος 100 δις ευρώ, ο Γιωργάκης υποστήριξε ότι ο αγώνας του και οι άοκνες προσπάθειες του δικαιώθηκαν, ο Γιούνκερ με τη Λαγκάρντ το ρίξαν σε αγαπούλες και φιλάκια και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ χειροκροτούσαν...


Κανονικά θα έπρεπε όλοι μας να πανηγυρίζουμε. Τότε γιατί στους δρόμους έβλεπα μόνο κατσουφιασμένους ανθρώπους και σκυθρωπά πρόσωπα?
Η απάντηση είναι μία και μόνη. Ο γολγοθάς που ανεβαίνουμε όλοι μας δεν έχει καμμιά σχέση ούτε με τα πι σι αι τους, ούτε με τα μακροοικονομικά τους μεγέθη, που μας σερβίρουν καθημερινά οι όψιμοι οικονομολόγοι των καναλιών.


Εκτός από οικονομικό πόλεμο, ζούμε και έναν πόλεμο προπαγάνδας, όπου προσπαθούν να μας εμφανίσουν το μαύρο άσπρο και να μας πείσουν ότι είμαστε και τυχεροί, που έχουμε τέτοιους μαχητές πολιτικούς που παλεύουν για την σωτηρία μας. Πρόκειται για τους ίδιους που πανηγύριζαν και παρουσίαζαν σαν την ιδανική λύση την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Παπαδήμο. Είναι οι ίδιοι που εμφάνιζαν το μνημόνιο σαν την μοναδική μας διέξοδο, είναι αυτοί που χρόνια τώρα παπαγαλίζουν ότι τους σερβίρουν τα αφεντικά τους.


Όμως η αλήθεια είναι έξω στους δρόμους, στους ανέργους, στους άστεγους, σε αυτούς που σκοτώνονταν για ένα κιλό πατάτες, στα παιδιά που λιποθυμούν, στους ανθρώπους που βάζουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν αντέχουν το βάρος των χρεών τους, στους επιχειρηματίες που αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, στις νοικοκυρές που δεν ξέρουν τι να βάλουν στο τσουκάλι τους, στους γέρους που δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους...


Αφήστε λοιπόν τους πανηγυρισμούς και στρωθείτε στη δουλειά, έχοντας στο μυαλό σας το συμφέρον των Ελλήνων και όχι του κάθε βρυκόλακα τραπεζίτη ή της κάθε βδέλλας Ευρωπαίου. Πάρτε χαμπάρι ότι Ελλάδα χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει.


Δημήτρης