Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Απογοητευμένος και... τέταρτος


Στον μικρό τελικό των απογοητευμένων, ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πιο… απογοητευμένος, χάνοντας σχετικά εύκολα από την Μπαρτσελόνα με 69-74.
Ετσι λοιπόν η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέλαβε την 4η θέση στο final-4 της Κωνσταντινούπολης, ενώ οι Καταλανοί την 3η, ωστόσο μικρή σημασία έχει αυτό καθώς μιλάμε μόνο για γόητρο.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει νίκη στην τελική φάση της διοργάνωσης και καταλήγει τελευταίος...
  • Απογοητευμένος και... τέταρτος (pics)
  • Απογοητευμένος και... τέταρτος (pics)
  • Απογοητευμένος και... τέταρτος (pics)
  • Απογοητευμένος και... τέταρτος (pics)
Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω ο το συγκρότημα του «Ζοτς» (σ.σ. αγωνίστηκα χωρίς τον Σάρας) παρουσιάστηκε άκεφος, χωρίς ενέργεια και διάθεση, κυνηγώντας στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Αντιθέτως η Μπαρτσελόνα (σ.σ. Ναβάρο έμεινε εκτός) είχε αρκετό πάθος, έπαιξε ελεύθερα και έφτασε καθαρά στη νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο το «τριφύλλι» είχε ήδη δεχθεί 48 πόντους, 19 εκ των οποίων είχε σημειώσει ο Μαρσελίνιο Χουέρτας! Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός ωστόσο στο δεύτερο όσο βαδίζαμε στο τέλος του πρώτου μέρους η διαφορά αυξανόταν με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το +11.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς βελτιωμένος. Επαιξε επιθετική άμυνα πέρασε τη μπάλα στον Μάριτς (σ.σ. αποδείχθηκε αποτελεσματικός), ωστόσο δεν εκμεταλλεύθηκε όσο μπορούσε το μπλακ-άουτ των αντιπάλων που μου είχαν σημειώσει μόλις 1 πόντο σε σχεδόν επτά λεπτά!

Ετσι η ομάδα του «Ζοτς» δεν κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο από το -4 (45-49) του 26'. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε την ύστατη προσπάθεια όμως δεν κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη, απλά να μειώσει στους 4 (67-71) δύο λεπτά πριν το τέλος.

Κι αυτό γιατί Διαμαντίδης και Καϊμακόγλου αστόχησαν σε τρίποντα στο τελευταίο λεπτ, με τη Μπαρτσελόνα να φτάνει στο τελικό

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 37-48, 52-58, 69-74

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 2, Λόγκαν 11, Σάτο, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας 4, Καλάθης 9, Σμιθ 1, Καϊμακόγλου 6(2)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα 5, Χουέρτας 21(3), Πέροβιτς 2, Βάσκεθ 6, Ουάλας 12(2), Ινγκλς 13(2), Ν'Ντονγκ 2, Ραμπασέδα 4, Λόρμπεκ, Έιντσον 5(1), Μάικλ 4.