Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πόσο κοστίζουν οι βουτιές στην Αττική;

Ποιες είναι οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής και τι μας προσφέρουν;

Το κέντρο της Αθήνας μπορεί να «βουλιάζει» στη ζέστη και την κίνηση, μία ώρα μακριά από αυτό, όμως, βρίσκονται οργανωμένες πλαζ σε διάφορα μέρη της Αττικής, οι οποίες μπορούν να σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματά σας, να λιαστείτε, να απολαύσετε ένα κοκτέιλ και να έχετε όλες τις ανέσεις.

Thalassea, Α' πλαζ Βούλας
Σε περίπτωση που δεν συναντήσετε κίνηση στο δρόμο σας, η Βούλα δεν είναι παραπάνω από μισή ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Στην Α' πλαζ Βούλας ( www.thalassea.gr ), η τιμή εισόδου είναι 5,50 ευρώ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα, μαζί με τον κόσμο ανεβαίνουν και οι τιμές, φτάνοντας τα 6,50 ευρώ. Οι φοιτητές, οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά έχουν κι εδώ έκπτωση, πληρώνοντας 3,50 ευρώ στο ταμείο. Στην πλαζ υπάρχουν ναυαγοσώστες, νοσηλευτές, σεκιούριτι, όπως και χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, όσο για τις ξαπλώστρες, θα αρχίσουν άμεσα να χρεώνονται ξεχωριστά, στην τιμή των 4 ευρώ. Ωράριο λειτουργίας: 8 το πρωί με 8 το απόγευμα.


Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη
Ένας από τους προορισμούς για τους οποίους δεν θα χρειαστεί να περάσουμε όλη την ημέρα στο αυτοκίνητο για να φτάσουμε, αφού η Αττική οδός μας φέρνει πιο... κοντά, είναι το Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη. Η συγκεκριμένη πλαζ έχει είσοδο 5 ευρώ για τις ηλικίες από 12 έως 60 και 3 ευρώ για τις ηλικίες από 4-12 και πάνω από 60. Η είσοδος σε ΑμεΑ είναι ελεύθερη, ενώ θα βρείτε ειδικά πακέτα αν είστε δημότης της περιοχής. Το απόκομμα του εισιτηρίου θα σας χρησιμεύσει και για ξαπλώστρα, ενώ μέσα στην πλαζ θα βρείτε καφετέρια για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αν σας πιάσει καλοκαιρινή... λιγούρα, όπως και οργανωμένο ιατρείο και νοσηλεύτρια, αλλά και τρεις ναυαγοσώστες πρόθυμους να σας βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης. Στην πλαζ μπορείτε να χαλαρώσετε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.


Eden Beach, Ανάβυσσος
Μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Eden Beach Resort Hotel ( www.eden.gr ) στην Ανάβυσσο, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας στην... Eden Beach και να χαλαρώσετε στην αμμώδη παραλία. Δεν υπάρχει κόστος εισόδου, αν όμως προτιμήσετε τις ξαπλώστρες αντί για την ψάθα σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε 9 ευρώ το σετ (2 ξαπλώστρες με ομπρέλα). Στην παραλία θα βρείτε μπαρ προκειμένου να απολαύσετε την πίνα κολάντα σας, ενώ πολλά και διάφορα θαλάσσια παιχνίδια, θα σας δώσουν την ευκαιρία να νιώσετε και πάλι... παιδί. Η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία και το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.30 το πρωί, μέχρι... όσο πάει.


Καράβι, Σχοινιάς
Σε αυτή την οργανωμένη παραλία δεν θα πληρώσετε είσοδο, θα χρειαστεί όμως να έχετε ελάχιστη κατανάλωση 4 ευρώ στο εστιατόριο ή το beach bar, προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε τις ανέσεις της. Το Καράβι ( www.karavi.gr ) έχει βραβευτεί επί 8 συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα επιστρέψετε από το μπάνιο σας παρέα με κολοβακτηρίδια, ενώ σας παρέχει πρόσβαση Wi-Fi αν προτιμάτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο, αντί να κάνετε απλωτές. Αν σερφάρετε σε ξαπλώστρα με ομπρέλα, θα χρειαστεί να πληρώσετε 5 ευρώ (για την ξαπλώστρα όχι για τη σερφάρισμα), ενώ χωρίς ομπρέλα το κόστος είναι στα 4 ευρώ. Οι πιο αθλητικοί τύποι θα ενθουσιαστούν με τη σχολή θαλάσσιων σπορ, στην οποία μεταξύ άλλων θα βρουν και τη νέα τάση, το Stand Up Paddle board (SUP) χαβανέζικης καταγωγής, το οποίο είναι μια σανίδα στην οποία στέκεστε όρθιοι και κάνετε κουπί. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.


Αστέρας Γλυφάδας
Πισίνα ή θάλασσα; Τα αστέρια Γλυφάδας σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε τη βουτιά σας τόσο στη θάλασσα της Γλυφάδας, όσο και στην πισίνα του Balux Café, αρκεί να το αποφασίσετε από πριν, προκειμένου να διαλέξετε ποιες παροχές θα πληρώσετε. Στην περίπτωση της θάλασσας, η τιμή εισόδου είναι 6 ευρώ για ενήλικες και 3 ευρώ για δημότες Γλυφάδας και παιδιά, ενώ τα ΣΚ, οι τιμές αυξάνονται σε 8 και 4 ευρώ αντίστοιχα (στις τιμές περιλαμβάνεται ξαπλώστρα, ομπρέλα, ντους και αποδυτήρια). Αν προτιμάτε το μπλε της πισίνας αντί για της θάλασσας, η χρέωση είναι 8 ευρώ από τις 10.30-16.30 και 4 ευρώ από τις 16.30 ως τις 18.30, ενώ το ΣΚ η χρέωση είναι στα 10 ευρώ όλη την ημέρα. Τραμπολίνο, mini soccer και beach volley, είναι μερικά από τα διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε κάτω από τον ήλιο.


Yabanaki, Βάρκιζα
Αν η Βάρκιζα δεν σας πέφτει μακριά, μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από την οργανωμένη πλαζ Yabanaki ( www.yabanaki.gr ), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η τιμή εισόδου τις καθημερινές είναι 7 ευρώ, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται και οι ξαπλώστρες. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν και θα σας κοστίσει λίγο πιο ακριβά, αφού η είσοδος ανεβαίνει στα 8 ευρώ και οι ξαπλώστρες κοστίζουν έξτρα, άλλα 5 ευρώ - σε περίπτωση που είστε φοιτητής, υπερήλικας ή... παιδί 7-12 ετών, όμως, έχετε μειωμένη τιμή εισόδου στα 4,50 ευρώ. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε δωρεάν πάρκινγκ, ενώ αν θέλετε να «παίξετε» με τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, υπάρχουν θαλάσσια σπορ, όπως μπανάνα, κουλούρα, θαλάσσιο σκι κ.ά. Σε περίπτωση τραυματισμού, ηλίασης ή οποιασδήποτε κακοτοπιάς, υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών, ενώ αν το μακροβούτι δεν σας βγει σε καλό, ο ναυαγοσώστης της πλαζ θα έρθει να σας σώσει α λα Baywatch.


Αστέρας Βουλιαγμένης
Από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης ( www.astir-palace.com ) σας προσφέρει το πλήθος των επιλογών του που μπορούν να συνοδεύσουν το μπάνιο σας, αν δεν αρκείστε στο «μια βουτιά και τέλος». Με 15 ευρώ είσοδο τις καθημερινές (8 ευρώ για παιδιά 5 έως 12 ετών) και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες (13 ευρώ αντίστοιχα για τα παιδιά), μπορείτε να απολαύσετε όλες τις παροχές της πλαζ, από ξαπλώστρες μέχρι συμμετοχή σε events και διαγωνισμούς, όπως και δωρεάν μαθήματα γιόγκα από την Ελένη Πετρουλάκη τα Σαββατοκύριακα.


Grand Beach, Λαγονήσι

Αν βρεθείτε προς Λαγονήσι μεριά, ψάξτε την Grand Beach, η οποία βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi ( www.lagonissiresort.gr ) και απολαύστε πλούσιες ανέσεις μαζί με τις βουτιές σας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Στη Grand beach θα βρείτε aquashop, self-service bar, snack bar, bar Grand Pier, ενώ θα νιώσετε ασφαλείς με τις υπηρεσίες γιατρού και ναυαγοσώστη που παρέχονται. Τα water sports δεν λείπουν από την παραλία και μπορείτε να δοκιμάσετε jet ski, water ski, wakeboard ή να κάνετε μάθημα θαλάσσιου σκι-wakeboard και να περάσετε διασκεδαστικά την ώρα σας. Η τιμή εισόδου είναι στα 8 ευρώ για ενήλικες, η οποία το Σαββατοκύριακο και τις αργίες φτάνει τα 17 ευρώ, ενώ τα παιδιά ως 12 ετών, τις καθημερινές μπορούν να μπουν δωρεάν. Στην τιμή περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, όπως και των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες).

http://ola-e-tipota.blogspot.com/2011/07/blog-post_5056.html