Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

To... μοναδικό επίτευγμα του Όσκαρ Πιστόριους


Ιστορία έγραψε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού ο Όσκαρ Πιστόριους, καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής με τεχνητά μέλη που κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 400 μέτρων των ανδρών, παρά το γεγονός ότι η IAAF δεν ήθελε να του επιτρέψει να τρέξει.

Συγκεκριμένα, ο Νοτιοαφρικανός blade runner αγωνίστηκε στην 5η προκριματική σειρά των 400μ. και με χρόνο 45.39 τερμάτισε 3ος, πίσω από τον Κρις Μπράουν (Μπαχάμες) και τον Μάρτιν Ρούνεϊ (Βρετανία).

Μάλιστα, εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του αγωνίσματος, ενώ πολύ πιθανό είναι να συμμετάσχει και στη σκυταλοδρομία 4x400μ.

«Είμαι κουρασμένος. Πρέπει να ηρεμήσω, να ανασυγκροτηθώ και να μιλήσω με τον προπονητή μου. Έκανα καλό αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος που συμμετέχω στο σπορ, σε αυτό το αγώνισμα. Η συμμετοχή μου σε έναν τέτοιο αγώνα ήταν ο στόχος που είχα τόσα χρόνια. Δούλεψα τόσο πολύ για να βρίσκομαι εδώ. Υπήρχε μεγάλη πίεση πριν από τον αγώνα και με περιμένει αρκετή δουλειά μέχρι τη Δευτέρα» δήλωσε ο Πιστόριους, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 45.07.

Δείτε την κούρσα των 400μ.