Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Στον Αγιο Βασίλη εναποθέτουν τις ελπίδες τους και οι ...μεγαλύτεροι


«Άγιε μου Βασίλη, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω και ας κοντεύω τα 30. Το μόνο που θέλω από σένα είναι να μου δίνεις δύναμη και υγεία για να μπορώ να ζω τη ζωή μου έτσι, όπως θέλω, να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ. Επίσης, εάν δεν σου είναι δύσκολο να μου φέρεις πίσω τη μηχανή που μου κλέψανε. Σ’ ευχαριστώ παππούλη», αναφέρει το γράμμα ενός άνδρα.

Αν νομίζατε ότι μόνο τα παιδιά γράφουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη, κάνετε μεγάλο λάθος. Γιατί η οικονομική κρίση, έχει κάνει και τους ...μεγαλύτερους να στηρίζουν τις ελπίδες του στον Αγιο των γιορτών! Σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν από το στρες και τα προβλήματά τους, ανεργία, μείωση μισθών, οικονομική στενότητα, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ, φέτος τα γράμματα έχουν αποστολείς αρκετά μεγαλύτερους από τις ηλικίες που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο Αγιος Βασίλης.
Τα περισσότερα από τα γράμματα αυτά είναι ανώνυμα και ενδεικτικά τα ...ξωτικά που θα μεταφέρουν τα γράμματα στον Αγιομε τα κόκκινα, αντιγράφουν:

   «Καλέ μου Άγιε Βασίλη, κάνε να φωτιστεί ο νους του και να γυρίσει πίσω στο σπιτικό μας, στα παιδιά μας. Να απαλύνει ο πόνος της ψυχής και του μυαλού μας, που προκαλείται από τη στέρηση της παρουσίας του, λόγω που έχει φύγει και ζει με άλλη γυναίκα και τα παιδιά της», γράφει μια γυναίκα, υπογράφοντας: «Θα σου είμαι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου ευγνώμων!».

    «Αγαπητέ μου Αϊ Βασίλη, σου γράφω για πρώτη φορά γράμμα και αντί για 12 είμαι 20 ετών. Αν και δεν πιστεύω στην ύπαρξη σου, ας κάνω τον κόπο. Δεν έχω να σου ζητήσω κάτι. Ό,τι θέλω το έχω (υλικά αγαθά). Όχι ότι τα ‘χα και περίσσια αλλά έχω και καλούς γονείς που γίνονται χίλια κομμάτια για μένα και τον αδελφό μου. Σχετικές με τις ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες, την ευχή σου και να ‘μαστε πάντα όλοι καλά. Φιλιά», γράφει κάποιος άλλος.