Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εις πολλά έτη δέσποτα! Χρόνια μας πολλά!! Σήμερα γιορτάζουμε τα 113 χρόνια από την πτώχευση του 1898!!!

Είναι σατανικό για να είναι τυχαίο! Είναι άραγε η θεωρία των επαναλαμβόνενων οικονομικών κύκλων του Μάρξ; Η μήπως είναι η επιλογή του Μεγάλου Αδελφού που λατρεύει όλα αυτά τα σημειολογικά στοιχεία;

Όπως και να έχει, σήμερα , ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να προτοιμάζεται για να γιορτάσει την Εθνική της Επέτειο της 28ης οκτωβρίου, όπου ένα ΟΧΙ του Μεταξά, έμελε να αλλάξει την ισροροπία δυνάμεων του Αξονα και να καταγράψει η Ελλάδα μια περήφανη νίκη στην ιστορία της, η Ελλάδα έχει μια άλλη επέτειο!

Θλιβερή αλλά όχι ξεχασμένη!

Σαν σήμερα λοιπόν, το 1898, η Ελλάδα τέθηκε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο λόγω αδυναμίας πληρωμών, κηρύσσοντας ουσιαστικά πτώχευση.
Ήδη, από τον Οκτώβριο του 1897 οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων βρίσκονταν στη χώρα για τη σύνταξη νόμου, βάσει του οποίου θα εγκαθιδρυόταν και θα λειτουργούσε ο οικονομικός έλεγχος.

Απλά τότε , ο «Υπερ-Πρωθυπουργός» ΔΕΝ λέγονταν Ράιχενμπαχκαι ο μικρός-Πρωθυπουργός ΔΕΝ λεγόταν Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου!

Αλλωστε, είμασταν από τους πρώτους που συσχετίσαμε τον Τρικούπη με τον Παπανδρέου, με σχετικό άρθρο-ανάλυση και σχετική φωτογραφία.

Για την ιστορία, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 1898, όταν και αποφασίστηκε πως στη Διεθνή Οικονομική Επιτροπή θα εκχωρούνταν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ΟΛΑ τα μονοπώλια!

Κύρια Εθνικά μας μονοπώλια ήταν ο τζόγος (τυχερά παιχνίδια) και το πετρέλαιο!

Αν τώρα αυτό πάλι, σας παραπέμπει σε κάτι που συμβαίνει στις 26 Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 2011 , τότε σίγουρα έχετε πολλά πράγματα να σκεφτείτε και να αποφασίσετε να απαντήσετε στο αρχικό μου ερώτημα:

Είναι η κατάρα της μοίρας που ορίζει οικονομικά ο Καρλ Μαρξ, ή κάποιοι διαλέγουν ακόμη και τις μέρες και τον τρόπο που θα μας … χρεοκοπήσουν!

Διαλέγετε και παίρνετε!!!

Πηγή