Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δυο χρόνια ψέμματα...


Editorial

Αισίως συμπληρώσαμε δύο χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, παραλαμβάνοντας τα ηνία από τον "κουρασμένο", τέως πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή. Δεν είμαι ικανός να κάνω απολογισμό του Κυβερνητικού έργου, όμως είμαι σε θέση να εκφράσω την δική μου άποψη. 

Η κυβέρνηση αυτή, ξεκίνησε την πορεία της στηριγμένη σε ψέμματα (Λεφτά υπάρχουν), συνέχισε λέγοντας μας ψέμματα και ανεβάζοντας το έλλειμμα για να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ (Υπόθεση Γεωργαντά-ΕΛΣΤΑΤ), αγνοώντας οικονομική ενίσχυση από χώρες εκτός Ε.Ε., εξακολούθησε να μας λέει ψέμματα για να περάσει όσο το δυνατό πιο ανώδυνα το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και θα ολοκληρώσει την πορεία της, βάζοντας μας ψευτοδιλήμματα για να μας πείσει να αποδεχθούμε τα αντιλαϊκά, αντισυνταγματικά και απαράδεκτα μέτρα που εκπορεύονται από την Τρόικα και τους "φίλους" μας Ευρωπαίους και εκτελούνται από τους άβουλους πολιτικούς μας.

Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει τα πεπραγμένα αυτής της διετίας και όχι μόνο, αφού όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και εντεύθεν έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να φτάσει η χώρα στην εξαθλίωση. Ωστόσο τόσα πολλά ψέμματα και τόσο αντιλαϊκή πολιτική δεν έχουμε ξαναδεί στον τόπο μας. Σε περίπτωση που όλα αυτά γίνονται για να γλυτώσει η χώρα τη χρεοκοπία, θα μπορούσα να κάνω και τα στραβά μάτια, αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο στόχος είναι να επιβληθούν όλα όσα επιτάσσουν οι αγορές και στη συνέχεια να οδηγηθούμε στη χρεοκοπία, ώστε να μη μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι με τίποτα.

Το σχέδιο δείχνει να εξελίσσεται πολλά χρόνια σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να εκτελεί το τελικό στάδιο. Όλα ξεκίνησαν με τον φόβο εξ ανατολών που ανάγκαζε τις Κυβερνήσεις μας να ρίχνουν χρήματα σε εξοπλισμούς και όχι σε τομείς που έπρεπε, όπως η παιδεία, η υγεία κλπ. Στην πορεία ό φόβος για τους ψήφους έφερε τα ρουσφέτια και τη διόγκωση του Δημοσίου και μετά άρχισε το χοντρό παιχνίδι των σκανδάλων (Χρηματιστήριο, Siemens, Εργολάβοι Δημοσίων έργων κλπ). Το επόμενο στάδιο ήταν ο εγκλωβισμός των Ελλήνων από τις τράπεζες και τα δάνεια που έτρεχαν σωρηδόν και δημιούργησαν έναν εικονικό κόσμο ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου, ώσπου η κάνουλα έκλεισε και ήρθε η κυβέρνηση Παπανδρέου, μοιράζοντας αφειδώς ψεύτικες υποσχέσεις να μας οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού.

Ο Πλούταρχος στο σύγγραμα του "Ηθικά" γράφει:" Εθίζειν τους παίδας τω ταληθεί λέγειν. Το γαρ ψεύδεσθαι δουλοπρεπές και πάσιν ανθρώποις ουκ άξιον μιμείσθαι , το οποίο σημαίνει να συνηθίζουμε τα παιδιά να λέγουν την αλήθεια. Γιατί η ψευτιά είναι δουλοπρέπεια και δεν αξίζει να τη μιμούνται οι άνθρωποι. Αρκετά λοιπόν με την δουλοπρέπεια, η πέστε καθαρά την αλήθεια και για ποιο λόγο οδηγήσατε την χώρα σε αυτό το σημείο η πλέον θα γνωρίσετε την πραγματική αντίδραση του Ελληνικού λαού...
                              Δημήτρης