Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μαδρίτη και Νάπολη κλέβουν... την παράσταση

Τα φώτα πέφτουν το βράδυ της Τρίτης σε Μαδρίτη και Νάπολη καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Λιόν και η Νάπολι υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν οι μάχες της Λιλ με την Ιντερ και της Μάντσεστερ Σίτι με τη Βιγιαρεάλ.


1ος όμιλος

21:45 Νάπολι - Μπάγερν Μονάχου


Στο Σαν Πάολο της Νάπολη δοκιμάζεται η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή την περίοδο, Μπάγερν Μονάχου. Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέματα των βαυαρών, πάντως, η αποστολή τους στην Ιταλία δεν θα είναι εύκολη, αφού η Νάπολι τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί στην έδρα της σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, μένοντας αήττητη σε εννέα συνεχόμενα από το 2008 και μετά.

Η τελευταία ομάδα που έφυγε νικήτρια από το Σαν Πάολο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τον Δεκέμβριο του 1994 για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου UEFA, με προπονητή τον νυν τεχνικό της Μπάγερν, Γιου Χάινκες. Οι δύο ομάδες είναι στις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, με την Μπάγερν να έχει το απόλυτο (2/2) και τους ναπολιτάνους να μετρούν μία νίκη και μία σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία με τη Σίτι στο Μάντσεστερ.

21:45 Μάντσεστερ Σ. - Βιγιαρεάλ


Ως ευκαιρία για την πρώτη νίκη τους στον 1ο όμιλο βλέπουν Μάντσεστερ Σίτι και Βιγιαρεάλ την μεταξύ τους αναμέτρηση στην αγγλική πόλη. Οι ισπανοί βρίσκονται σε πιο δεινή θέση, αφού δεν έχουν ακόμα πόντο, μετρώντας δύο ήττες, την ώρα που οι Πολίτες έφεραν ισοπαλία με τη Νάπολι στην πρώτη αγωνιστική.

Σε περίπτωση ήττας, αυτό θα σημάνει ένα αρνητικό ρεκόρ για τη Βιγιαρεάλ, η οποία ποτέ δεν έχει γνωρίσει τρεις συνεχόμενες ήττες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το έργο πάντως των ισπανών δεν θα είναι εύκολο, ειδικά από την ώρα που ταξιδεύουν στο Μάντσεστερ χωρίς τους Μάρκο Ρούμπεν, Νιλμάρ, Καμούνιας και Σένα!

2ος όμιλος

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τραμπζονσπόρ


Η έκπληξη του φετινού Champions League, Τραμπζονσπόρ, ταξιδεύει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, έχοντας ήδη τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες, με τη νίκη της να προέρχεται μέσα στο Μιλάνο επί της Ιντερ! Από την άλλη, οι Ρώσοι, αν και έχουν σκοράρει τέσσερις φορές στα πρώτα δύο τους ματς, μετράνε μόλις έναν βαθμό. Οι δύο ομάδες δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ η μία την άλλη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Τραμπζονσπόρ δεν έχει παίξει ποτέ κόντρα σε ομάδα από τη Ρωσία.

21:45 Λιλ - Ιντερ

Μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Τραμπζονσπόρ, η Ιντερ πήρε το τρίποντο στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και ταξιδεύει στη Λιλ για να «χτίσει» πάνω σε αυτή τη νίκη. Από την άλλη, οι Γάλλοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην κορυφή του 2ου ομίλου, αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελευταία λεπτά των δύο πρώτων αγώνων τους, αφού και κόντρα στη ΤΣΣΚΑ και κόντρα στην Τραμπζονσπόρ δέχθηκαν γκολ στο τέλος για να πάρουν τελικά δύο ισοπαλίες.

Η Ιντερ έχει να αντιμετωπίσει γαλλική ομάδα από την περίοδο 2003/04, όταν και έχασαν δύο φορές με 1-0 από την Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Η Λιλ, εν τω μεταξύ, δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στις τρεις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις με ιταλικές ομάδες!

3ος όμιλος

21:45 Οτελούλ Γκαλάτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων και αυτό το γεγονός αποτελεί είδηση από μόνο του! Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα, οι Διάβολοι έφτασαν πολύ κοντά στο να γνωρίσουν ήττα-σοκ από τη Βασιλεία στο Ολντ Τράφορντ, όμως η κεφαλιά του Γιανγκ στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα για τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τους παίκτες του.

Η ρουμάνικη Οτελούλ Γκαλάτι δεν έχει ακόμα πόντο στον όμιλο και κόντρα στην Πρωταθλήτρια Αγγλίας θα κυνηγήσει το θαύμα, αν και όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον της και αυτό φαίνεται πως το ξέρουν και οι ίδιοι οι παίκτες της.

21:45 Βασιλεία - Μπενφίκα


Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στον 3ο όμιλο, η μάχη στο Σεντ Τζέικομπς είναι ντέρμπι κορυφής! Βασιλεία και Μπενφίκα έχουν κερδίσει την Οτελούλ και έχουν έρθει ισόπαλοι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι η μεταξύ τους μάχη μπορεί να βγάλει ένα ξεκάθαρο φαβορί πρόκρισης στην φάση των 16 του Champions League.

Η Βασιλεία έχει να πετύχει δύο νίκες σε φάση ομίλων από την περίοδο 2002/03, ενώ η Μπενφίκα είναι ακόμα αήττητη εκτός έδρας φέτος στο Champions League, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών αγώνων, ενώ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελβετική ομάδα.

4ος όμιλος

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης - Λιόν


Ρεάλ Μαδρίτης και Λιόν τίθενται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αντιμέτωπες σε επίπεδο Champions League και από πλευράς ονομάτων, είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της βραδιάς. Η «Βασίλισσα» έχει το απόλυτο μέχρι στιγμής με 2/2 νίκες, την ώρα που η Λιόν επικράτησε εύκολα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως είχε λευκή ισοπαλία στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν από λίγους μήνες για τη φάση των 16 της διοργάνωσης, με τους ισπανούς να παίρνουν το 1-1 στο Ζερλάν και να επικρατούν εύκολα στη συνέχεια με 3-0 στην Μαδρίτη. Η Λιόν, πάντως, μέχρι εκείνο το 3-0, παρέμενε αήττητη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου τα τελευταία έξι χρόνια!

21:45 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αγιαξ

Τελευταία ευκαιρία για Ντιναμό και Αγιαξ να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την τρίτη θέση του 4ου ομίλου είναι η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Ζάγκρεμπ, όπου πάντως, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει νίκη σε τρεις αναμετρήσεις στο παρελθόν με τον Αίαντα, αλλά δεν έχουν πετύχει ούτε καν ένα γκολ.

Πηγή in.gr