Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ψήνεται...συγκυβέρνηση?


Editorial
Απανωτές είναι οι επαφές του πρωθυπουργού με τους υπόλοιπους πολιτειακούς φορείς το τελευταίο διήμερο. Μάλλον τα μαντάτα δεν είναι πολύ καλά για τη πολυαγαπημένη κυβέρνηση και ψάχνει σανίδα σωτηρίας.

Αφού κατάφερε να διαλύσει ότι βρήκε μπροστά της στα τελευταία δύο χρόνια, αναζητά τώρα συνενόχους στο έγκλημα της χρεοκοπίας και της εκχώρησης των Κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


Η τρόικα στην πιο πρόσφατη έκθεση της, αδειάζει τον ηγεμόνα και την παρέα του, τονίζοντας ότι στον πρώτο χρόνο της παρουσίας τους, δεν έκαναν τίποτα ώστε να σταματήσουν την κατηφόρα και πλέον θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Ταυτόχρονα ο Γαλλογερμανικός άξονας παίζει το παιχνίδι των αγορών, με συνεχόμενα κρύα ντους και σκοτώνονται μεταξύ τους, από ποιόν θα αγοράσουμε τις φρεγάτες τους.


Οι συγκυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα, καθώς η χώρα έχει πιάσει πάτο και ο λαός είναι εξαγριωμένος. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποδώσει οποιαδήποτε μορφής συγκυβέρνηση στη δεδομένη στιγμή και αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα δεχθούν μια τέτοια πρόταση, όμως εκείνο που ξέρω είναι ότι πλέον η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η έκρηξη είναι πολύ κοντά.


Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την εβδομάδα όλες οι παραγωγικές τάξεις είναι στον δρόμο και δεν είναι μόνο το πολυνομοσχέδιο που έχει σηκώσει κύματα αντιδράσεων. Έχει πια συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι συμβαίνει, όταν ο δημόσιος υπάλληλος παίρνει το μισθό του πετσοκομμένο, όταν ο ιδιωτικός υπάλληλος σκύβει το κεφάλι σε κάθε λογική η παράλογη απαίτηση του εργοδότη του κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, όταν ο συνταξιούχος παίρνει το δείγμα σύνταξης που του δίνουν και δεν ξέρει αν πρέπει να πληρώσει για τα φάρμακα του ή να πάρει ένα καρβέλι ψωμί να φάει, όταν ο επιχειρηματίας η ο έμπορος πηγαίνει με κατεβασμένο κεφάλι το πρωί στη δουλειά του, γιατί δεν ξέρει τι να πει στους προμηθευτές του και ποια επιταγή του θα σκάσει και όταν όλοι μαζί παίρνουν τα συνεχόμενα ραβασάκια της εφορίας και κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα.


Όλοι εσείς οι γραβατωμένοι και καρεκλοκένταυροι της κυβέρνησης, γιατί δεν κάνετε μια βόλτα από την αγορά? Γιατί δεν μιλάτε με τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον έμπορο, κοιτάζοντας τους στα μάτια? Δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί απλά δεν μπορείτε να τους πείτε πως κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα, σε ποιές τσέπες πήγε και πως κάποιοι έχτισαν αυτοκρατορίες μέσα σε μια μέρα πατώντας στον μόχθο του λαού. Δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί δεν μπορείτε να τους πείτε, πως ακόμα και αυτή τη στιγμή συνεχίζετε να εκτελείτε το σχέδιο των Ευρωπαίων και Αμερικανών νταβατζήδων. Δεν μπορείτε να το κάνετε, γιατί δεν μπορείτε να τους πείτε ότι είσαστε πιόνια σε μια σκακιέρα ξένων συμφερόντων.


Η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε την χώρα στο αδιέξοδο και ψάχνει άλλοθι για να γλυτώσει μία Εθνική κρίση, όμως η ώρα της κρίσης πλησιάζει και είτε με συγκυβερνήτες είτε μόνοι τους, θα εισπράξουν από το λαό αυτό που δικαιούνται....

Δημήτρης