Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

«Αφεντικό» στο νησί με... Σίσιτς!


O ΟΦΗ είναι και με τη... βούλα το "αφεντικό" της Κρήτης, επικρατώντας με 1-0 του Εργοτέλη στο πρώτο φετινό τους ντέρμπι για την Superleague.
Με τέρμα του Μίρνες Σισιτς στο 30', η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πήρε τους τρεις βαθμούς μπροστά σε ένα φλεγόμενο "Γεντί Κουλέ", κάνοντας σεφτέ στις νίκες.
Ο ΟΦΗ έχει 4 βαθμούς, όσους και ο Εργοτέλης, ο οποίος υπέστη μια ακόμη ήττα (την προηγούμενη εβδομάδα είχε χάσει στο Παγκρήτιο από τον Ολυμπιακό).

Ο αγώνας
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι δυο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα που ζητούν και επιθυμούν οι προπονητές τους, όμως στα τοπικά ντέρμπι μετράει σε μεγάλο βαθμό η ψυχή και στο ποια ομάδα το θέλει λίγο παραπάνω. Ο ΟΦΗ είχε αυτά τα στοιχεία και δικαίως έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα...
Πάντως, η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 3' για τον Εργοτέλη, όταν ο Φραγκουλάκης έκανε την σέντρα, ο Γιοβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπάλα έφυγε λίγο άουτ...
Εν συνεχεία, με τον Σουμπίνιο να κάνει πράματα και θάματα πάνω στο χορτάρι, ο ΟΦΗ κυριάρχησε και έχασε μερικές καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, μέχρι να έρθει το γκολ του Μίρνες Σίσιτς στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα του Αναστόπουλου.
Στο 19', ο Βραζιλιάνος έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Πίρσον να διώχνει σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης είχαμε πανομοιότυπο σκηνικό με ίδιους πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη...
Εντέλει, το γκολ ήρθε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Σουμπίνιο έκανε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ο Σλοβένος σε κενή εστία έκανε το 1-0. Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Σλοβένο, που καταχειροκροτήθηκε όταν έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Αν μη τι άλλο, κέρδισε πόντους στην εκτίμηση του προπονητή του.
Τελικά, η υπεροχή του ΟΦΗ απέδωσε καρπούς στο 30', όταν από σεντρα από δεξιά του Παπουλή, ο Σουμπίνιο πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήγαινε προς την εστία και ο Σίσιτς με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ.

Λίγα πράγματα στην επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μετριότατο σε θέαμα, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το υπέρ του σκορ και να φτάνουν στους τρεις βαθμούς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο 61', ο Σουμπίνιο έκανε ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά και η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Πίρσον, με τον Εργοτέλη να προσπαθεί να απαντήσει με τον Ζούνιορ στο 74', αλλά η προσπάθειά του δεν ανησύχησε τον Κάρολ.
Στο φινάλε, ο ΟΦΗ είχε δυο καλές φάσεις με τον Μάντζιο στο 85' και τον Παπουλή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως και τις δυο φορές ο Πίρσον είπε "όχι".
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έφερε χαρές και πανηγύρια στον πάγκο του ΟΦΗ και στον κόσμο του, ενώ αντίθετα επικράτησε κατήφεια στο στρατόπεδο του Εργοτέλη και για το αποτέλεσμα αλλά και για την κακή εμφάνιση.
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Σουμπίνιο, Σίσιτς (71' Χ. Λόπεθ), Παπουλής, Καμπάνταης (76' Μάντζιος).
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Σασιασβίλι, Χίμπλιγκερ, Γιοβάνοβιτς, Μπέτο (59' Ολίσε), Φραγκουλάκης, Ζούνιορ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης (77' Κατσικοκέρης).