Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Μήτρογλου «εκτέλεσε» τον Παναιτωλικό!


Εβγαλε τα… πιστόλια του, έπιασε και «αδιάβαστη» την άμυνα του Παναιτωλικού, ε, δεν ήθελε και πολύ να πυροβολήσει και μάλιστα… εις διπλούν. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του Περιστερίου καθώς με δύο δικά του γκολ, ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 επί του Παναιτωλικού και συνέχισε την πολύ καλή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 3ο λεπτό, όταν ο Χαριστέας έπιασε στον… ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων αλλά σούταρε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε μια φάση διαρκείας να… παγώσει την εξέδρα του Ατρόμητου αλλά και πάλι οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ιτάνζ.
Οι γηπεδούχοι σύντομα ισορρόπησαν το παιχνίδι, ενώ η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε μόλις στο 29', με σουτ του Καραγκούνη που πέρασε άουτ, ενώ χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η προσπάθεια του Μήτρογλου που ακολούθησε...

Αυτό που δεν κατάφερε στο 32', ο Μήτρογλου το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς με προβολή και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε ακόμη μια καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Τόμας, ενώ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μήτρογλου… ξαναχτύπησε, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στις κερκίδες…
Ηταν το 51ο λεπτό όταν και πάλι από στημένη φάση αλλά και αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου έκανε το σουτ, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του Περιστερίου.

Και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα… πάνω τους, οι Αγρινιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με το γκολ του Ετζεγκουέλε στο 57' με κεφαλιά. Όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα παραπάνω…
Αντίθετα, δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνευσαν να δεχτούν περισσότερα τέρματα… Στο 63', ο Μήτρογλου με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 72', ο ίδιος είχε μια σπουδαία έμπνευση, «έσκαψε» την μπάλα και προσπάθησε να πλασάρει τον Μπλάζιτς αλλά δεν το πέτυχε.

Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, ο άσος του Ατρόμητου έφτασε ακόμη μία φορά κοντά στο «χατ τρικ», ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Επστάιν στο 84'. Στις καθυστερήσεις, ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Γιαννούλη μέσα στην περιοχή, φωνές δικαιολογημένες αλλά η απόσταση ήταν πολύ κοντινή. Κάπως έτσι έληξε… η σεμνή τελετή στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τον Μήτρογλου να δικαιώνει γι ακόμη μια φορά τον Γιώργο Δώνη. Οσο για την ομάδα του Αγρινίου, αξεπέραστες φαίνονται κάποιες φορές οι αδυναμίες της στην άμυνα και αυτό ακριβώς συνέβη στο Περιστέρι, ενώ και επιθετικά έδειξε να αδυνατεί να φτάσει στον στόχο.