Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Του «Χ»άλασε το σερί ο ΟΦΗ


Ο ΟΦΗ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ισοφάρισε σε 2-2, φεύγοντας από το Φάληρο με έναν σπουδαίο πόντο.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του καλά αμυνόμενουν ΟΦΗ, στο 46', με το γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ, ενώ ι Κέβιν Μιραλάς στο 62' έκανε δύο τα τέρματα του πρωταθλητή Ελλάδας.
Από κει και πέρα, οι παίκες της ομάδας του Ηρακλείου μείωσαν αρχικά σε 2-1 με τον Μάντζιο στο 74', ενώ ο Γεωργίου, 77' με κοντινή προβολη έφερε το ματς στα ίσια.
Άμυνα ο Αναστόπουλος, Τζιμπούρ ο Βαλβέρδε
Οι Κρητικοί, ξεκίνησαν το ματς, δείχνοντας ότι με την άμυνά τους θα, κολλούσαν τον Ολυμπιακό στον τοίχο. Από την άλλη, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλέρδε είχαν την καθολική κατοχή της μπάλας, αλλά δε μπορούσαν να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις στην εστία του Κάρολ.
Οι Πειραιώτες απείλησαν με τα σουτ των Φετφατζίδη και Μακούν, χωρίς όμως να βρουν στόχο, ενώ ο Κοστάνσο στο 20’ αντέδρασε εξαιρετικά, όταν ο Χόρχε Λόπεθ βγήκε σε θέση τετ – α – τετ.
Τελικά, το σκορ κατάφερε να ανοίξει ο Ραφίκ Τζιμπούρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από την πάσα του Ορμπάιθ, ο Μακούν έδωσε στον Φετφατζίδη, εκείνος σούταρε, ο Κάρολ αντέδρασε, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Τζιμπούρ με κοντινή κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια όντας μπροστά στον σκορ.
Ο ΟΦΗ… χτύπησε στο τέλος
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να έχει και την κατοχή και την ουσία. Ο Μακούν σούταρε, αλλά ο Κάρολ ήταν σε θέση να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Κέβιν Μιραλάς, όμως, διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων» στον 64’. Ο Βέλγος δεν τα κατάφερε με τη πρώτη, αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών
Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έδειχναν ότι θα φύγουν με τη νίκη από το ματς, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Μέσα σε 5’ (72', 77'), Μάντζιος και Γεωργίου έδωσαν στην ομάδα τους το βαθμό της ισοπαλίας και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνεχίσει για 18η συνεχόμενη φορά να πάρει τη νίκη στο γήπεδό του.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
 Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοδέστο), Μακούν (79' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα).
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (70' Βερόν).