Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στην Αθήνα φθάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ

Για την υπογραφή του ελληνογερμανικού συμφώνου οικονομικής συνεργασίας φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, με πολυπληθή συνοδεία επιχειρηματιών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν τον Γερμανό υπουργό να φέρνει «σχέδιο κουρέματος» στις βαλίτσες του, αλλά τα σενάρια συνεχίζουν να οργιάζουν δεδομένης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας -και αυτό, ενώ από τα πιο επίσημα χείλη επιμένουν οι δηλώσεις για αναθεώρηση του PSI.

Ο Φ.Ρέσλερ και ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, θα μιλήσουν το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση στο ξεvοδοχείο Divani Apollon.

Tο πρωί της Παρασκευής, οι δύο υπουργοί θα έχουν πρόγευμα εργασίας. Αργότερα, θα χαιρετίσουν την έναρξη του ελληνογερμανικού business forum στο ίδιο ξενοδοχείο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα υπογράψουν τη διμερή συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

Πηγή in.gr