Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επιτέθηκε σε ανήλικο, επειδή... τον νίκησε στο Call of Duty!


Ένας 46χρονος άνεργος από το Plymouth της νοτιοδυτικής Αγγλίας καταδικάστηκε από τοπικό δικαστήριο σε φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή, επειδή επιτέθηκε σε ένα 13χρονο αγόρι. Αφορμή για το επεισόδιο αυτό ήταν το γνωστό video game Call of Duty: Black Ops.
Ο Mark Bradford είναι φανατικός οπαδός του CoD και παίζει συχνά online με άλλους παίκτες. Ένας 13χρονος γείτονάς του είχε την ατυχία να παίξει μαζί του πριν από τρεις μήνες. Απ' ό,τι φαίνεται, το αγόρι έχει πολύ καλές επιδόσεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι και χωρίς πολλή προσπάθεια κατάφερε να κατατροπώσει τον Bradford. Ο 46χρονος ήταν έξω φρενών με την εξέλιξη του παιχνιδιού, όταν όμως ο 13χρονος άρχισε να τον κοροϊδεύει τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή.
Ο 46χρονος έτρεξε στο σπίτι του νεαρού και τον άρπαξε από το λαιμό, προκαλώντας μώλωπες και εκχυμώσεις. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια της εμβρόντητης μητέρας, η οποία βέβαια κατέθεσε μήνυση. "Με έβριζε συνέχεια και δεν έσκαγε. Απλά τον άρπαξα από το λαιμό, ζήτησα συγνώμη μετά. Δεν ήταν και τόσο σοβαρά τα τραύματά του", είπε ο Bradford, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Ο Bradford γλίτωσε τη φυλακή, αλλά πρέπει να φορά για δύο μήνες ένα ειδικό βραχιόλι εντοπισμού, να παραμένει σπίτι του κάθε βράδυ από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί και να αποζημιώσει τον νεαρό με 80 στερλίνες. Το ποσό αυτό είναι υπερ-αρκετό για να αγοράσει ο πιτσιρικάς το επερχόμενο Call of Duty: Modern Warfare 3...