Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Καλύτερα τώρα...


Η Ρουμανία ήταν καλύτερη από την Εθνική, στο φιλικό της Αυστρίας, νίκησε με 3-1 και σταμάτησε το αήττητο σερί του Φερνάντο Σάντος
Το κοντέρ της Εθνικής ως αήττητη με τον Φερνάντο Σάντος έγραψε "17 ματς", μετά την ήττα από την Ρουμανία στην Αυστρία με 3-1.
Στο πλαίσιο των φιλικών που δίνει ενόψει του Euro 2012 που θα γίνει στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, η Εθνική έδειξε ότι δεν είναι άτρωτη, παρουσιάζοντας παράλληλα άσχημη αγωνιστική εικόνα απέναντι στην ανώτερη Ρουμανία και έτσι γνώρισε την ήττα, κάτι που είχε να συμβεί από τον Αύγουστο του 2010.
Οι Ρουμάνοι άνοιξαν το σκορ με τον Τόρζε στο 16' με τον Καπίνο να έχει ευθύνη, ο Καραγκούνης ισοφάρισε στο 34' με φοβερή εκτέλεση φάουλ, αλλά οι Τανάσε (61') και Τσίπσιου (81'), έδωσαν στην ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα τη νίκη.
Πρόσωπο του αγώνα ο Στέφανο Καπίνο, που έγραψε τη δική του ιστορία στην Εθνική, σπάζοντας το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου.
Χωρίς έμπνευση
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να ξεκινήσει με αλλαγές το φιλικό σε σύγκριση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την Ρωσία. Το ίδιο έκανε και ο προπονητής της Ρουμανίας Πιτούρκα, που επίσης ήθελε να δοκιμάσει νέα σχήματα και πρόσωπα.
Ο Σάντο ξεκίνησε στο ματς, παρατάσσοντας αρκετά νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα ο Καπίνο έκατσε κάτω από τα δοκάρια, οι Μανιάτης, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς και Γιαννούλης, ήταν στην άμυνα, οι Μάκος – Τζιόλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Κονέ, Καραγκούνης και Χαριστέας ήταν πίσω από το μόνο προωθημένο, Νίκο Λυμπερόπουλο.
Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Σάντος, έδειξαν δυσλειτουργία στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ οι Ρουμάνοι από την άλλη ήθελαν και κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους.
Σε γενικές γραμμές, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ότι μπορεί να βρει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά στο 17’ ο Τόρζε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Καπίνο, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Εθνική στερούταν έμπνευσης και δημιουργίας, ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε το… πινέλο του και δημιούργησε ένα γκολ ζωγραφιά ύστερα από ιδανική εκτέλεση φάουλ στο 33’.
Ξανά τα ίδια
Και στην επανάληψη, οι Έλληνες διεθνείς δεν έδειξαν στην αντίπαλο ότι έχουν… όρεξη να ανεβάσουν την απόδοσή τους.
Στο 61’, ύστερα από το γεγονός ότι ο Μανιάτης δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα όπως θα έπρεπε, ο Τανάζε από κεφαλιά του Νικουλάε έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ρουμανία.
Για λίγο, οι Εθνική, είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» τα ατού των Ρουμάνων,
Έτσι, όταν οι αντίπαλοι ανέβασαν και πάλι στροφές, το αποτέλεσμα έδειχνε προδιαγραμμένο – όχι όμως και το σκορ. Στο 75΄ο Τόρζε από το ύψος του πέναλτι έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα ψηλά άουτ, οι συμπάι΄κτες του συνέχισαν να πιέζουν και τελικά κατάφεραν να πετύχουν κι άλλο γκολ.
Ο Μαλεζάς δεν γύρισε με το κεφάλι σωστά πίσω στον Καπίνο, την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο Κιπτσίου, που με πλασέ από την μεγάλη περιοχή διεύρυνε το σκορ.
Αυτό ήταν! Το αήττητο ρεκόρ του Σάντο έγραψε τελικά 17 ματς και πλέον η Εθνική μας καλείται να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο στο εγγύς μέλλον , ώστε στο Euro του καλοκαιριού να είναι έτοιμη,
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ελλάδα: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος(46' Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης(76' Σαλπιγγίδης), Μάκος(46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ(64' Θεοδωρίδης), Χαριστέας(46' Μήτρογλου), Λυμπερόπουλος(46' Σαμαράς)
Ρουμανία: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκαμάν(64' Κιρίκες), Γκοϊάν, Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου(85' Γκριγκόρε), Πιντίλι(46' Λαζάρ), Τανάζε(67' Κιπτσίου), Στάνκου(78' Κότσιτς), Μαζίλο(46' Νικουλάε)