Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μόνο ο Μπέλεκ δεν... έλειπε!


Μετά τον Αστέρα Τρίπολης και το Λεβαδειακό, η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού, αν και και πήγε στο Αγρίνιο κμε αρκετές απουσίες - κυρίως στον ανασταλτικό τομέα.
Ο Στιβ Μπέλεκ ήταν ο παίκτης που στο 18ο λεπτόάνοιξε το σκορ και ο ίδιος παίκτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.
Με Μπέλεκ ανοίγει...
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να δείχνει αγχωμένος και την ΑΕΚ να έχει στηθεί πολύ καλά αμυντικά, παρά το γεγονός ότι η απουσία του Βάργκας άλλαξε τα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και το γκολ του Στιβ Μπέλεκ από την εξαιρετική συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο στο 18’, έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα για την ομάδα του Τεννέ.
Ο Γεωργέας, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά με το ρόλο του στο κέντρο, αλλά και η γενικά καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ εμπόδισαν τον Παναιτωλικό να φτάσει στην ισοφάριση.
Ο Τεννές μάλιστα, έβαλε στο ματς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 40άλεπτο τον Ρότσα, έναν παίκτη που μπορεί να κρατήσει μπάλα, να φτιάξει παιχνίδι και να απειλήσει με μακρινά σουτ.
... και με Μπέλεκ κλείνει το σκορ
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με αποφασιστηκότητα και θάρρος ώστε να αανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.
Ο Τεννές, ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αγρινίου, δοκιμάζοντας λύσεις, από τις οποίες όμως καμία δεν του βγήκε. Αρχικά πέρασε τον Σιόντη αντί του Μπουμάλ, ώστε ο Ρότσα να πάρει περισσότερο χώρο στον δημιουργικό τομέα, ενώ ο Μπαμόγκο (που αποβλήθηκε), πήρε τη θέση του Σιόντη που είχε περάσει και αυτός για λίγο στον αγώνα.
Τίποτα δεν άλλαξε όμως για τον Παναιτωλικό, που δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, ενώ όσο κυλούσε ο χρόνος ήταν όλο και περισσότερο με την ΑΕΚ>
Όλα τελείωσαν, όταν ο Κλωναρίδης από ωραία κούρσα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, και ο Μπέλεκ που ακολουθούσε τη φάση έβαλε το πόδι του για να κάνει το 2-0. ΗΑΕΚ πήρε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη της και είναι – έστω και προσωρινά (;) – στην κορυφή της κατάταξης της Superleague.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές):
 Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Γκόλιας (46’ Σιόντης 68’ Μπαμόγκο), Κούσας (35’ Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ, Λεονάρντο (60’ Σιαλμάς), Κάρλος, Μάκος (70’ Κάλα), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (83’ Κλωναρίδης).