Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε με εξάρα στη Δόξα Δράμας

Με… μπροστάρη τον Μάρκο Πάντελιτς (2 γκολ), ο οποίος επανήλθε στην 11άδα του Ολυμπιακού μετά από 9 μήνες (!), οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν εύκολα της Δόξας Δράμας με σκορ 5-0. Δίχτυα βρήκαν, επίσης, οι Μιραλάς (2 γκολ), Χαβίτο, αλλά και ο Σικαλιάς (αυτογκολ).



Οι «ερυθρόλευκοι» με το «τρίποντο» αυτό μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και έναν από την 2η της βαθμολογίας ΑΕΚ, η οποία έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Από την άλλη, η Δόξα Δράμας με τη δεύτερη ήττα σε τρεις αναμετρήσεις, έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις έναν βαθμό.
Η… σκακιέρα των προπονητών
Με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ένεκα και των πολλών προβλημάτων στο «στρατόπεδο» των «ερυθρόλευκων».
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάλαζ Μέγιερι, με τον Χαβιέ Χαβίτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Χολέμπας το αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Πιο μπροστά τους ως αμυντικός μέσος ήταν ο Μανιάτης, έχοντας δίπλα του τον Ιμπαγάσα. Στα δεξιά ήταν ο Αμπντούν, με τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Φετφατζίδη στον άξονα, πίσω από τον Πάντελιτς.
Από την άλλη, ο Απόστολος Χαλαραμπίδης, θέλησε να ρίξει το… βάρος στην μεσαία γραμμή. Έτσι, στο 4-5-1, ο Ρόκα ήταν στον «άσο» με τον Στεργιανό στα δεξιά, τον Σικαλιά στο αριστερό άκρο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τριποτσέρης και Μπριλάκης. Πιο μπροστά τους ήταν οι Αμπουμπακάρι και Σάντος ως αμυντικοί μέσοι, με τον Κάπελ στα δεξιά, τον Αραβίδη στα αριστερά και τον Γκαμπόρ στον άξονα. Στην επίθεση ήταν ο Αγγελούδης.
Δυναμική… εκκίνηση
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, καθώς στην πρώτη καλή στιγμή, ο Μάρκο Πάντελιτς έδιωξε το… άγχος από τους Πειραιώτες. Συγκεκριμένα, στο 2’ ο Αμπντούν έκανε την σέντρα και ο Σέρβος με κεφαλιά νίκησε τον Ρόκα, αν και ο πορτιέρο της Δόξας έκανε προσπάθεια να αποσοβήσει το γκολ.
Όπως ήταν εύκολα αντιληπτό, το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων, έπαιξε… καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, καθώς η συνέχεια αποτέλεσε έναν επιθετικό «μονόλογο» του Ολυμπιακού, ο οποίος δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ρόκα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν άμεσα με την πλάτη στα… σχοινιά, με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε καθαρά… παθητικά ρόλο.
Μάλιστα, στο 18’ οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους, όταν έπειτα από σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο έκανε κεφαλιά – πάσα στον Χολέμπας, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ρόκα και κατέληξε άουτ.
Ωστόσο, ότι δεν… κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» στην παραπάνω φάση, το πέτυχαν στο 32’ με τη… βοήθεια του Σικαλιά. Συγκεκριμένα, ο Χολέμπας έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Ρόκα προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια του αμυντικού των φιλοξενούμενων και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Αμπντούν έφτασε μία… ανάσα από το 3-0 αλλά στο σουτ που έκανε, πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρόκα. Στη συνέχεια, η Δόξα Δράμας προσπάθησε δειλά δειλά να βγει στην επίθεση και στο 40’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Καπέλ βρέθηκε απέναντι στον Μέγιερι, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον ώμο του Ούγγρου τερματοφύλακα και έφυγε κόρνερ.
«Déjà vu» στην «επανάληψη»
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς άρχισε ο αγώνας, ήτοι με γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο 52’ ο Χαβίτο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μιραλάς πρόλαβε τον Ρόκα, που έκανε άστοχη έξοδο και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Μάλιστα, στο 60’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όταν ο Παπαδόπουλος έκανε το γύρισμα, ο Μαρκάνο σούταρε, αλλά ο Μπριλάκης πάνω στη γραμμή απέκρουσε.
Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Πάντελιτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-0. Ο Αμπντούν έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σέρβος με πλασέ στην κίνηση, νίκησε τον Ρόκα.
Καμία... διάθεση για χαλάρωση
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι στη συνέχεια πήρε... διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν διάθεση για... χαλάρωση, καθώς στο 87' με εξαιρετικό σουτ του Χαβίτο, έκαναν το 5-0 και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιραλάς έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, καθώς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 6-0.